Μιλάς κι εσύ βρε Κακλαμάνη;

Είναι δεδομένο πως στην Ελλάδα πολιτικοί και ψηφοφόροι υποφέρουν από αμνησία. Ο πολίτης θα βρίζει έναν πολιτικό την Τετάρτη και την Κυριακή θα τον στηρίζει με την ψήφο του, ενώ ο πολιτικός αρνείται το παρελθόν του με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αρνήθηκε ο Πέτρος τον Ιησού.

Οι πολιτικοί δεν περιμένουν ούτε καν να ... λαλήσει ο πετεινός τρεις φορές προτού ξεχάσουν τι έκαναν και τι έλεγαν την προηγούμενη, θεωρώντας δεδομένο πως ο κόσμος πρέπει να δεχτεί το «ισχύει αυτό που λέω τώρα». Έτσι ακριβώς φαίνεται πως σκέφτεται

και ο Νικήτας Κακλαμάνης που μιλώντας στο Mega, ως... μέγας Νεο Δημοκράτης προειδοποίησε πως δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί το κόμμα.

«Όποιοι νομίζουν ότι το πολιτικό και ιδεολογικό παρελθόν τους θα το σβήσουν μέσα στην «κολυμπήθρα» της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να αλλάξουν τη Νέα Δημοκρατία, απατώνται πλάνην οικτρά» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηνών και συνέχισε

«Εγώ είμαι ένας από τους τρεις παλαιότερους στη ΝΔ. Ο ένας από τους τρεις είναι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο άλλος είναι ο Γιάννης Τραγάκης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι ο ρόλος ανθρώπων σαν κι εμένα είναι πάνω από όλα να μην υπάρξει η παραμικρή ρωγμή σε αυτό που πετύχαμε με πολύ δυσκολία, δηλαδή την ενότητα της παράταξης και του κόμματος κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο»

Και δεν έμεινε μόνο εκεί: «Στέλνω το πρώτο μήνυμά μου. Να προσέξουν οι υποψήφιοι, πως θα συμπεριφερθούν και αλλοίμονο σε αυτόν που προκειμένου να αυξήσει τα εσωκομματικά «κουκιά» του, νομίζει ότι μπορεί να πληγώσει την παράταξη. Προτιμότερο είναι να αποσυρθεί, πριν φτάσει στην κάλπη».

Η αποχώρηση του 1993

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε λοιπόν πως ρόλος του είναι να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ. Δεν εξήγησε όμως εάν θα ακολουθήσει την «συνταγή» του 1993 όταν αποχώρησε και συνίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία επανεξελέγη βουλευτής στην Α' Περιφέρεια Αθηνών και στη συνέχεια Ευρωβουλευτής.

Όταν διαφαινόταν ότι η Πολιτική Άνοιξη δεν θα έχει καμία τύχη στα πολιτικά δρώμενα ο Νικήτας Κακλαμάνης, (ευρωβουλευτής τότε), με ένα απλό φαξ, ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά ότι θα προσχωρήσει και πάλι στη ΝΔ. Ο Κακλαμάνης μάλιστα πήρε την έδρα του, υπό παραίτηση Σαμαρά στην Ευρωβουλή και έμεινε στο κόμμα μέχρι και το Μάρτιο του 2014 όταν διαγράφηκε γιατί ψήφισε «παρών» στο πρώτο άρθρο πολυνομοσχεδίου με μέτρα για την οικονομία, δηλώνοντας αντίθετος με τις επιπτώσεις που πίστευε πως θα έχουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η μάχη του Δήμου Αθηνών

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 κατέβηκε ανεξάρτητος υποψήφιος στον Δήμο Αθηνών, απέναντι στον Άρη Σπηλιωτόπουλο (τον οποίο είχε επιλέξει η ΝΔ) με αποτέλεσμα να μοιραστούν οι ψήφοι και να κάνει... πάρτι ο Γιώργος Καμίνης.

Η δημαρχεία χάθηκε για τη Νέα Δημοκρατία, αφού οι ψηφοφόροι της μοιράστηκαν στα δύο και το κόμμα της κεντροδεξιάς θέλοντας τότε να... μαζέψει τα πρόβατα στο μαντρί, του ζήτησε να επανενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που ο Κακλαμάνης δέχθηκε

Για ποιους ήταν τα «καρφιά»

Οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλμάνη είναι φανερό πως είχαν ως στόχο τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα «ένσημα» στη Νέα Δημοκρατία.

Οταν όμως έχεις αποχωρήσει από το κόμμα κι έχεις επιστρέψει μετά από καιρό, αφού απέτυχες να το διαλύσεις είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.
Θα μπορούσε να πει «Εγώ που γνωρίζω πως λειτουργεί η ΝΔ από παλιά». Σωστό. Το «είμαι από τους παλιότερους εκεί μέσα» όμως είναι μάλλον αστείο, όπως κωμικό είναι να δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να υπάρξει η ... παραμικρή ρωγμή ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει στο να πέσει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι έχει διασπάσει το κόμμα.

Γενικότερα ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι μάλλον το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα στο τι κάνουν λάθος στη Νέα Δημοκρατία και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα κέρδιζε τις εκλογές ακόμα κι αν δήλωνε πως θα μας βάλει όλους να περπατάμε με τα χέρια.

The post Μιλάς κι εσύ βρε Κακλαμάνη; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα