Μην αγνοείς ποτέ το παλτό του Στάνλεϊ Κιούμπρικ – Το value for money & style του χειμώνα

Ο γνωστός σκηνοθέτης εκτός από το σκηνοθετικό του στυλ που τον κατέταξε στους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του περασμένου αιώνα και γενικά όλων των εποχών, άφησε το στίγμα του και με το ενδυματολογικό του ύφος, με το παλτό του, το περίφημο The Duffle-Coat, να είναι το σήμα κατατεθέν του outlook του.

Πρόκειται για το πιο ιστορικό είδος παλτό στην ιστορία, αφού επιβίωσε 2 παγκοσμίων πολέμων και παραμένει διαχρονικά στις πρώτες επιλογές για παλτό ή μπουφάν. Το Duffle-Coat

ή Duffel Coat, φτιάχτηκε για πρώτη φορά στην ομώνυμη περιοχή του Βελγίου.

Στο πέρασμα των χρόνων ήταν πάντα ίδιον σπουδαίων ανδρών και οι μιλιταριστικές του ρίζες του προσέδιδαν μια γοητεία και την αύρα της πείρας.

Μεταξύ άλλων το έχουν φορέσει ο Τζακ Χόκινς στην ταινία «The Cruel Sea», σε μια εποχή που η βρετανική ναυτιλία το είχε λανσάρει σαν επίσημο ένδυμα της, ο στρατηγός του καναδικού στρατού, Μάρσαλ Μοντγκόμερι, ο οποίος το σημάδεψε, αφού πλέον υπάρχει και το λεγόμενο Monty Coat, και ο Τρέβορ Χάουαρντ στο «The Third Man». Αυτός όμως που το απογείωσε με τη φινέτσα του και το βλέμμα της σοφίας, ήταν ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Μετά από 3 και πλέον δεκαετίες που είχε καταχωνιαστεί στις αποθήκες των σχεδιαστών, επανέρχεται με νέα στοιχεία και εδώ και κάποια χρόνια γίνεται το ένδυμα- ελβετικός σουγιάς. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, για άντρα και για γυναίκα, από μπλε ελεκτρίκ μέχρι πορτοκαλί και το λευκό του χιονιού παραμένει κλασάτη επιλογή.

Του Κιούμπρικ είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο που το φορούσε: ίσιο και σχεδόν εφαρμοστό, με 4 μπαρέτες από σχοινί, δύο ανοιχτές τσέπες και με μια σχισμή που ξεκινά από το γόνατο και φτάνει μέχρι το ύψος του καβάλου. 1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα