Μητσοτάκης στο Spiegel: Δεν έχω περιθώρια για λάθη

19:39 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόνο εδώ και λίγες εβδομάδες. Αλλά υφίσταται ήδη τις σκληρές πιέσεις της τρόικας για να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Για να αποδείξει ότι μπορεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών ο γόνος μιας από τις πιο ισχυρές πολιτικές οικογένειες της χώρας θα … «κόψει» σύντομα χιλιάδες θέσεις εργασίας». Με αυτόν τον πρόλογο ξεκινά το γερμανικό περιοδικό Spiegel

τo αφιέρωμα στον Έλληνα υπουργό.

«Ο κ. Μητσοτάκης από το μπαλκόνι του γραφείου του μπορεί να δει τον Υμηττό, τον εθνικό κήπο και την προεδρική φρουρά. Μπορεί όμως να δει και τους διαδηλωτές που συνωστίζονται κάτω από το μπαλκόνι του», συνεχίζει το άρθρο.

«Ο Μητσοτάκης δεν περνά πολύ χρόνο στο μπαλκόνι του. Είναι υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ελληνικής κυβέρνησης για λίγους μόνο μήνες, αλλά είναι ήδη περιορισμένος χρονικά. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και πλέον δεν είναι ικανοποιημένοι με απλούς αριθμούς, αλλά θέλουν να δουν αποτελέσματα», προσθέτει το περιοδικό.

«Οι τεράστιες τρύπες που συνήθως εμφανίζονται στον ελληνικό προϋπολογισμό δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικές. Για την επόμενη χρονιά αναμένεται έλλειμμα 5 δισ. ευρώ, ένα ποσό που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε να χαρακτηρίσει ως μικρό ποσό σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει ότι χρειάζεται. Προς το παρόν», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης, από τον οποίο η Τρόικα περιμένει να δει τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. «Απαίτηση που δεν είναι νέα, αλλά η Τρόικα δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δώσει στην Αθήνα αναβολή», υπογραμμίζει το Spiegel.

«Είναι αλήθεια, το 80% των μεταρρυθμίσεων έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πριν από δέκα χρόνια. Πριν καν δημιουργηθεί η Τρόικα», αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης, για την οικογένεια του οποίου και το ρόλο της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας κάνει εκτενή αναφορά το Spiegel. «Γνωρίζω πως προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Ξέρω ότι με το όνομα που έχω, πρέπει να κάνω περισσότερα από τους άλλους. Δεν μπορώ να υποπέσω σε λάθη», παραδέχεται ο Ελληνας υπουργός, που ανέφερε στο δημοσιογράφο του περιοδικού πως αρχικά ήταν απρόθυμος να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Είναι στο χέρι του κ. Μητσοτάκη να αποδείξει πως η ελληνική κυβέρνηση, διανύοντας ον 6ο χρόνο της κρίσης, δεν ανακοινώνει μόνο αλλαγές αλλά τις κάνει πράξη», τονίζει το περιοδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα