Μονάχα μια μικρή προκαταβολή το 2013 για το επίδομα θέρμανσης – Αναμένεται έγκριση της Τρόικας

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της Τρόικας όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα κριτήρια με τα οποία τελικά θα διατεθεί σε δικαιούχους.

Μικρή προκαταβολή και διατήρηση του ισχύοντος συστήματος με αύξηση του ποσού της επιδότησης προβλέπει πάντως το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Στο διάστημα αυτό οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν αναλάβει την κοστολόγηση της προκαταβολής

δηλαδή πόσο θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό του 2013.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 εκατ. ευρώ όμως είναι άγνωστος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν την προκαταβολή αν και ξεκαθαρίζεται ότι το επίδομα αφορά μονάχα πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναλυτικότερα η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών που εξετάζεται είναι η εξής:

Μικρή προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχουςΔιάθεση κονδυλίων 300 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 100 εκατ. ευρώ εντός του 2013Αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτροΔιεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές. Εξετάζεται μάλιστα να διευρυνθεί κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα.

Πάντως όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών δεν θα καταφέρει ακόμα και αν εγκριθεί το σχέδιο από την Τρόικα να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης την προκαταβολή πρίν από τις 15 Οκτωβρίου οπότε αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης300 εκατ. ευρώ η διάθεση κονδυλίων εκ των οποίων περίπου τα 100 εκατ. ευρώ εντός του 2013Από 0,28 ευρώ/λίτρο Σε 0,35 ευρώ /λίτρο το ποσό της επιδότησηςΜικρή προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχουςΔιεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτέςΓια άγαμο: Από 25.000 ευρώ Σε 30.000 ευρώΓια έγγαμο: Από 40.000 ευρώ +5.000 ευρώ για κάθε παιδίΔιεύρυνση των κριτηρίων για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογημένου κατά 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα