Μύδια σε πέντε λεπτά!

Είναι καλοκαιρινά, δεν είναι ακριβά σαν τα ψάρια, είναι παν νόστιμα και η χρήση των δαχτύλων τα κάνει σεξουαλικά. Ιδιαίτερα στο γλείψιμο της σως στο τέλος. Και το πιστεύετε δεν το πιστεύετε πέντε λεπτά θα σας πάρει… Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Πολλές φορές δεν μαγειρεύουμε πράγματα που μας αρέσουν γιατί μας φαίνονται μπελαλίδικα. Να, ας πούμε τα μύδια. Άμα τα πετύχεις έξω τα τσακίζεις. Σπίτι δεν έχω δει κανέναν να τα μαγειρεύει. Για μαλακία το κόβω… Δεν ξεκινάμε;

Θα χρειαστούμε:

1,5 κιλό μύδια3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο300 ml λευκό ξηρό κρασίΦρεσκοτριμμένο μαύρο
πιπέρι200 γραμμάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό1 ματσάκι σέλινο1 peperoncino55 ml ελαιόλαδο.

Πάμε και στην εκτέλεση…

Πλένετε τα μύδια πολύ καλά καθαρίζοντάς τα εξωτερικά με βούρτσα.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά το λάδι και ρίχνετε το peperoncino και το σκόρδο. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.Ρίχνετε το κρασί, το σέλινο και το πιπέρι ενώ χαμηλώνετε την ένταση της εστίας κατά το ήμισυ. Σκεπάζετε το σκεύος με ένα καπάκι και το αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά.Πετάτε τα μύδια που έχουν μείνει κλειστά, ρίχνετε το μαϊντανό και ανακατεύετε.Σερβίρετε σε σουπιέρα.

 Εντάξει, ότι θα το συνοδεύεσετε με άσπρο κρασί δεν θα σας το πω εγώ. Το ξέρετε! Αν και σας πληροφορώ ότι αργότερα το χειμώνα του ταιριάζει μια χαρά και το κόκκινο κρασί, αν προσθέσετε στη συνταγή ντομάτα βέβαια!

Keywords
Τυχαία Θέματα