«Μυστική» συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου: Πάμε σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014

11:25 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο επόμενο έτος φαίνεται πως έχουν αποφασίσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, οι δύο άνδρες εξετάζουν σενάρια για εκλογές

το Μάιο του 2014, είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, λόγω του ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας και σε περίπτωση νέου πακέτου βοήθειας, θα υπάρξουν νέοι όροι και νέα μέτρα, το βάρος των οποίων δεν μπορεί να σηκώσει η παρούσα κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία Σαμαρά βασίζεται σε μια σειρά από σταθερές και μεταβλητές. Σταθερές είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που θα παίξει ρόλο στο ενδεχόμενο εκλογών. Η διαπραγμάτευση για νέο δάνειο, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές είναι επίσης μία από τις μεταβλητές. Ωστόσο όλα αυτά είναι σενάρια τα οποία πιθανόν να προχωρήσουν μόνο εάν δεν κάνει την εμφάνισή του κάποιο απρόοπτο γεγονός, όπως κοινωνική έκρηξη, κάτι που δεν επιθυμούν ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα