Νέα τάξη με Πρωτεύουσα… την Πόλη

Η συμφωνία στο Eurogroup και η έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης κυριαρχούν στα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ματωμένη δόση».

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε ένα πολύωρο θρίλερ παίχτηκε χθες η τύχη της Ελλάδας και η «ματωμένη» δόση, με το ΔΝΤ να υποχωρεί τελικά και να αποδέχεται ως βιώσιμο το χρέος, που θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ,

το 2020″.

ΕΘΝΟΣ: «Συμβιβασμός μετά από 12 ώρες… φαγούρα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, που παρατάθηκε μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Μετατρεπόμενο σε απόλυτους αριθμούς το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ελάφρυνση του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Νέα τάξη με Πρωτεύουσα… την Κωνσταντινούπολη!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «έρχεται η Παγκόσμια Διακυβέρνηση με «χορηγό» τον Ο.Η.Ε.!!! Ή μήπως «Νέα Μόσχα»;».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συμφωνία σταθμός για μείωση χρέους 40 δισ. ευρώ».

Η εφημερίδα επισημαίνει «εκταμίευση δόσης 34,4 δισ. στις 13 Δεκεμβρίου, τα υπόλοιπα 9,3 δισ. έως τον Μάρτιο του 2013. Πακέτο ελάφρυνσης με μείωση επιτοκίων, αναβολή αποπληρωμής για 15 χρόνια, πάγωμα τόκων για 10 χρόνια, επιστροφή κερδών της ΕΚΤ και επαναγορά ομολόγων».

ΕΣΤΙΑ: «Συμβιβασμός στο Eurogroup».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε συμβιβασμό κατέληξε αργά χθες το βράδυ, μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, το Eurogroup. Ετσι, το θέμα της εκταμιεύσεως των δόσεων του δανείου προς την χώρα μας φαίνεται ότι θα προχωρήση υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Αλλά το γενικώτερο πρόβλημα της βιωσιμότητος του εθνικού μας χρέους δεν αντιμετωπίσθηκε κατά τρόπο οριστικό. Στην πραγματικότητα μετακυλίεται στο μέλλον».

Η ΑΥΓΗ: «Πυροτέχνημα αντί για λύση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «περισσότερο περίπλοκη απ΄όσο προδιαγραφόταν, ακόμη και χθες το πρωί, αποδείχθηκε η συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόβλημα και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ., καθώς οι βασικές πλευρές διατήρησαν τις βασικές τους θέσεις».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Δάνεια. Πληρωμή δόσεων μέχρι τη δικαστική απόφαση».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μία από τις βασικές αλλαγές που δρομολογούνται αφορά στην πληρωμή δόσεων κατά την περίοδο μέχρι την εκδίκαση, ακόμη και εάν αυτές οι δόσεις καθορίζονται από την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δόση δηλητήριο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε αργό θάνατο καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία οι απαιτήσεις των δανειστών μας και η παθητική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης. Η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους επιτεύχθηκε για άλλη μία φορά με λογιστικές αλχημείες στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των Βρυξελλών, ενώ κατ΄ουσίαν παραπέμπεται στο άδηλο μέλλον».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: «Η δόση ερρίφθη».

Η εφημερίδα γράφει » μια βαθιά ανάσα για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, με την οποία άνοιξε ο

Keywords
Τυχαία Θέματα