Νέα «τιτανομαχία» Apple και Google: Η Apple σχεδιάζει iGlasses από το 2006

Η Apple εργάζεται πάνω σε σχέδια προϊόντος το οποίο μοιάζει με το Google Glass για πάνω από πέντε χρόνια αλλά το σχέδιο παραγκωνίστηκε εξαιτίας των δημοφιλών iPod και iPhone, υποστηρίζει ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας.

Ο Τόνι Φάντελ, πρώην επικεφαλής του τομέα iPod

της Apple δήλωσε ότι το «πιο τρελό πράγμα» πάνω στο οποίο δούλεψε κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Apple ήταν το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο ήταν πρωτότυπο πολύ πριν η Google βγάλει στην αγορά τα smartglasses φέτος.

Τα σχόλια αυτά είναι η απάντηση στην κριτική που δέχτηκε η Apple ότι δεν έχει καταφέρει αρκετές καινοτομίες από το θάνατο του Στηβ Τζομπς το 2011.

Μάλιστα το πρωτότυπο project για τα «έξυπνα γυαλιά» ήταν υπό έρευνα από το 2006.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σκελετός γυαλιών ο οποίος θα δημιουργούσε μία νέα εμπειρία ψυχαγωγίας και θα έκανε το χρήστη να νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα σε θέατρο, σύμφωνα με τον Φαντέλ.

Παρόλα αυτά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της επιτυχίας του iPhone το οποίο μπήκε στις αγορές το 2007.

Μάλιστα υπάρχει και βεβαίωση της πατέντας στο όνομα Άντονι Φαντέλ και Τζον Φανγκ η οποία προστατεύει ένα project παρόμοιο με αυτό της Google Glass και η οποία είχε συνταχθεί τον Οκτώβριο του 2006 για την Apple.

Σύμφωνα βέβαια με τα σχόλια του Φαντέλ αλλά και τη βεβαίωση πατέντας, επιβεβαιώνεται ότι το project αυτό είχε ως στόχο ευρύτερη αγορά και όχι την αγορά στην οποία απευθύνεται το Google Glass το οποίο χρησιμοποιείται περισσότερο από τον επιχειρηματικό τομέα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα