Νέο ένταλμα σύλληψης για Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη για τις σακούλες χρήμα στον Άκη

Νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και τον γιό του που εμπλέκονται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Σήμερα Πέμπτη είχε ορισθεί δικάσιμος για πατέρα και υιό Μιχαηλίδη ώστε να αποφασισθεί η έκδοσή τους ή μη από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυπριακή Βουλή είχε ήδη προχωρήσει στην τροποποίηση της διάταξης εκείνης

του Συντάγματος που έβαζε περιορισμούς στην έκδοση Κυπρίων πολιτών για αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί πρίν το 2004 όμως οι συνήγοροι υπέβαλαν προς το δικαστήριο ενστάσεις περί απαγορευτικής αναδρομικότητας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει αύριο.

Νομικοί κύκλοι ερμηνεύουν τη νέα κίνηση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλής, με βασικό «κλειδί» την τροποποίηση στο κυπριακό Σύνταγμα, καθώς δίδει πλέον γερό πάτημα για την έκδοση πατρός και υιού, με αφορμή την οποία, άλλωστε, φαίνεται ότι προωθήθηκε.

Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης πάντως, βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς ο Νικόλαος Ζήγρας - ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου τους έχει εμπλέξει στη διαδρομή του μαύρου χρήματος - έχει δηλώσει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε σε βαλίτσες μαύρο χρήμα, ενώ ο Μιχάλης είχε σχέσεις με τον Σύριο έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ (βρέθηκαν στον λογαριασμό του πρώτου 10 εκατ. ελβετικά φράγκα).

Πατέρας και γιος βέβαια έχουν ασκήσει μήνυση στον κ. Ζήγρα για τις κατηγορίες αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα