Νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ – Χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

14:27 6/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές καταιγίδες και τα χιόνια.
Πιο συγκεκριμένα αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους

ανέμους.

Αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θυελλώδεις 8 μποφόρ, και στα υπόλοιπα πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και από το βράδυ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς.

The post Νέο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από το βράδυ – Χιόνια και ισχυρές καταιγίδες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα