Νεογέννητο ξεγέλασε τον θάνατο χάρη στην καρδιά μιας αγελάδας [εικόνες]

20:22 2/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε με δύο τρύπες στην καρδιά και κινδύνευε να πεθάνει, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χάρη στην καρδιά μιας αγελάδας.

Ο μικρούλης Ρούμπεν Γουέμπερ-Τζάκσον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την αναπνοή του λόγω της γενετικής ανωμαλίας που είχε στην καρδιά του καθώς ήταν κυριολεκτικά τρύπια. Αρχικά οι γονείς δεν είχαν καταλάβει το τι συνέβαινε με το νεογέννητο παιδί τους, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της μητέρας του στην Daily Mail: «Ήταν ροζ

το χρώμα του και όλα φαίνονταν τέλεια. Κοιμόταν εύκολα και ήταν ήρεμο μωρό».

Δεκαέξι ημέρες μετά την γέννηση του, η μητέρα του μωρού παρατήρησε ότι η αναπνοή του δεν ήταν φυσιολογική: «Ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η αναπνοή του ακουγόταν κάπως αστεία και στην αρχή νόμιζα ότι είμαι μία παρανοϊκή νέα μαμά. Αποφάσισα όμως να τον πάω στον παιδίατρο, ο οποίος με έστειλε στο νοσοκομείο». Μετά από πολλές εξετάσεις οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο νεογέννητος Ρούμπεν είχε δύο τρύπες στην καρδιά του και μία διευρυμένη αορτή. Το συγκεκριμένο γεγονός υποδήλωνε ότι το παιδί είχε πρόβλημα με το κυκλοφορικό του και γι αυτό το λόγο τα χείλη του ήταν μοβ και δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά.

Οι γιατροί έκαναν δύο εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς στον Ρούμπεν. Κατά την διάρκεια της δεύτερης αποφάσισαν να βάλουν στην καρδιά του ιστό από την καρδιά μιας αγελάδας. Αυτή η απόφαση τους δικαίωσε καθώς χάρη στον ιστό σώθηκε η ζωή του νεογέννητου. Ο μικρός αποδείχτηκε μαχητής, βγήκε από το νοσοκομείο και αυτές της μέρες έσβησε το πρώτο του κεράκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα