Νομίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα για τον Dr. House; – Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε μάθε όλα τα μυστικά!

Η ιστορία του Δρ. Χάουζ της ομώνυμης σειράς, «House» ή αλλιώς «Ιατρικές υποθέσεις», φτάνει στο τέλος της την Κυριακή 24 Μαίου. Το Star, μάλιστα, για να το «αποχαιρετιστήριο» έχει εξασφαλίσει ένα έξτρα επεισόδιο – αναδρομή στα οκτώ χρόνια της σειράς, που θα προβληθεί την Κυριακή 31 Μαΐου στις 17:50.

Στο ειδικό αυτό επεισόδιο θα προβληθούν αποσπάσματα από τις σκηνές και τις ιστορίες, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, τους παραγωγούς, τον

σκηνοθέτη της σειράς αλλά και πρωτότυπο υλικό, που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πριν, όμως, από αυτό αξίζει να μάθεις όσα δεν ξέρεις για την εν λόγω σειρά, που έγραψε τη δική της ιστορία στα χρονικά της τηλεόρασης και αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως...

1. Ο πρωταγωνιστής Χιου Λώρι χρησιμοποίησε περίπου 100 μπαστούνια, που έχασε ή έσπασε κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

2. Τα ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αληθινά αλλά τα περισσότερα από τα ανθρώπινα μέλη και το αίμα ήταν ψεύτικα.

3. Χρειάστηκαν συνολικά για το γύρισμα της σειράς περισσότερες από 5 εκατομμύρια εργατοώρες, που είναι ισοδύναμες με 566 ανθρώπινα έτη εργασίας!

4. Όσον αφορά στον ιδιόμορφο χαρακτήρα του Χάουζ, ήταν από την αρχή σχεδιασμένος έτσι ενώ επίσης τον είχαν φανταστεί ως άτομο με αναπηρία. Η αρχική σύλληψη ήταν ο Χάουζ να είναι σε μια αναπηρική καρέκλα. Ωστόσο, η ιδέα αυτή γρήγορα απορρίφθηκε καθώς οι παραγωγοί συνειδητοποίησαν ότι μια τέτοια περίπτωση θα περιόριζε σοβαρά το που θα μπορούσε ο Χάουζ να πηγαίνει. Στη συνέχεια σκέφτηκαν μια ουλή αλλά τελικά κατέληξαν στο μπαστούνι, που έγινε σήμα κατατεθέν της σειράς και της επιτυχίας.

5. Ο εν λόγω ρόλος εξασφάλισε στον 48χρονο πρωταγωνιστή την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα το 2006, Χρυσή Σφαίρα και το 2007, ενώ υπήρξε υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα από το 2008 – 2011, υποψήφιος για EMMY Καλύτερης Ερμηνείας από το 2005 – 2011.

6. Η συγκομιδή της σειράς, η οποία ξεκίνησε το 2004, περιλαμβάνει (εκτός από τα βραβεία του πρωταγωνιστή): 3 BMI TV Music Award (2005 – 2008 - 2009), 5 βραβεία EMMY ανάμεσα τους και Καλύτερου Σεναρίου Δραματικής Σειράς στον Ντέιβιντ Σορ (2005), Golden Reel Award στην κατηγορία του ήχου (2006 – 2008 - 2010).

7. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Νοέμβριου 2004, από το δίκτυο FOX και ήταν η πιο εμπορική δραματική σειρά του καναλιού. Τα 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου κατά τη διάρκεια του κάθε επεισοδίου, κόστιζαν 236,500 δολάρια όταν προβαλλόταν στις 9 το βράδυ και 184,051 δολάρια όταν προβαλλόταν στις 8 το βράδυ.

8. Το 2008 η σειρά ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στις 66 χώρες, που προβλήθηκε, με συνολικά 81,8 εκατομμύρια τηλεθεατές.

The post Νομίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα για τον Dr. House; – Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε μάθε όλα τα μυστικά! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα