Ντάνστον ο… αντι-Χάινς – Το προφίλ του Αμερικανού σέντερ που υπέγραψε στον Ολυμπιακό [βίντεο]

11:19 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Μπράιαντ Ντάνστον! Ο Ολυμπιακός, με αστραπιαίες κινήσεις «άρπαξε» τον Αμερικανό σέντερ από τα χέρια της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και συμφώνησε μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με αντίτιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ, περίπου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΚΑΕ

Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Bryant Dunston. Ο Αμερικανός σέντερ θα φοράει τη «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια».

Το προφίλ του

Ο δίμετρος σέντερ (2,03 είναι το ύψος του για την ακρίβεια) έρχεται στο λιμάνι για να αντικαταστήσει το κενό που άφησε πίσω του ο Κάιλ Χάινς στην ρακέτα των «ερυθρόλευκων». Και δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα: Αποτέλεσε παίκτης του Άρη τη σεζόν 2010, αλλά δεν μπόρεσε να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.

Πρόκειται για έναν παίκτη, που μπορεί να μην έχει το απαραίτητο ύψος για τη θέση του (ούτε ο Χάινς το είχε) αλλά μπορεί να υποκαταστήσει τους πόντους που του λείπουν με τον δυναμισμό του.

Είναι ιδιαίτερα ικανός αμυντικός αλλά και ριμπάουντερ, ενώ σκοράρει εύκολα όταν βρίσκεται κοντά στο καλάθι και από τη γραμμή των βολών. Με τη Βαρέζε, τελείωσε τη σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα, με 14,2 πόντους ανά αγώνα και εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα 62,2%, αλλά και αρκετά ικανοποιητικά στις βολές (73,7%).

Όσον αφορά τα αμυντικά του προσόντα, τα ποσοστά του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά: 7,4 ριμπάουντ (εκ των οποίων 2,5 επιθετικά), 2,1 τάπες και 2,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Τα στατιστικά του στοιχεία για το σύνολο της περσινής σεζόν στην Ιταλία, δείχνουν έναν παίκτη ιδιαίτερα αποτελεσματικό: 15,1 πόντους (72,6% βολές, 63% δίποντα), 7,7 ριμπάουντ, 2,2 τάπες, 2,5 κλεψίματα και 0,7 ασίστ με 22,6 στην αξιολόγηση σε 30,1 λεπτά συμμετοχή ανά αγώνα, σε συνολικά 30 αγώνες.

Τα draft και το NBA

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Φόρνταμ, όπου και ήταν δεύτερος σκόρερ, τρίτος ριμπάουντερ και πρώτος στις τάπες στην ιστορία του κολεγίου! Όμως, δεν επιλέχθηκε στα draft, καθώς θεωρήθηκε κοντός για τη θέση του σέντερ.

Προσπάθησε να βρει τη θέση τους στις ομάδες του ΝΒΑ, αλλά χωρίς επιτυχία, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Μπρούκλιν, αλλά τον «έκοψαν» τελευταία στιγμή.

Έτσι, ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Κορέα -και συγκεκριμένα η Μόμπις Φίμπους- στην οποία και ικανοποίησε με την παρουσία του.

Ο Άρης και η λαμπρή συνέχεια

Το 2010, ο Αμερικανός επιλέχθηκε από τον Σαρόν Ντρούκερ για τον Άρη. Οι επιδόσεις του, όμως, στις 13 αγωνιστικές, δεν ήταν καλές και η φυγή του ήταν αναμενόμενη.

Όμως, η συνέχεια της σεζόν αποδείχθηκε ιδιαίτερα λαμπρή. Αρχικά, με την Μπνέι Χασαρόν είχε 9,1 πόντους (73,8% βολές, 61,4% δίποντα) και 5,1 ριμπάουντ ανά αγώνα στο Ισραήλ. Την επόμενη σεζόν, ο Ντάνστον ωρίμασε σαν παίκτης και με τη Χαποέλ Χολόν είχε 15 πόντους (67,1% βολές, 64,6% δίποντα) και 9,4 ριμπάουντ κερδίζοντας τη μεταγραφή στη Βαρέζε.

Δείτε τα βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα