Ντάστιν Χόφμαν: Έτσι ένιωσα όταν ντύθηκα γυναίκα

Για τα συναισθήματα του όταν πρωταγωνίστησε στη ταινία Tootsie μίλησε ο Ντάστιν Χόφμαν, σε συνέντευξη του για το American Film Institute.

Ο Χόφμαν υποδυόταν στη ταινία έναν άντρα ηθοποιό ο οποίος μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να βρει πιο εύκολα δουλειά. Ο ηθοποιός ανέφερε πως το ζητούμενο ήταν να δείχνει πειστικός και όχι σα ν καρικατούρα.

«Ωραία, με κάνατε να μοιάζω με γυναίκα, τώρα κάντε με να δείχνω και όμορφη», είχε δηλώσει στους ανθρώπους της παραγωγής, αλλά εκείνοι του απάντησαν πως είχαν

κάνει ήδη ότι μπορούσαν.

«Εκείνη τη στιγμή είχα μια επιφοίτηση. Πήγα σπίτι και άρχισα να κλαίω», ανέφερε ο Χόφμαν. «Είπα στη γυναίκα μου ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω αυτή την ταινία. Με ρώτησε 'γιατί'. Της είπα ‘‘επειδή πιστεύω πως είμαι μια ενδιαφέρουσα γυναίκα’’. Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στην κάμερα και στον καθρέφτη, ήξερα ότι αν συναντούσα μια τέτοια γυναίκα σε ένα πάρτι, δεν θα της μιλούσα ποτέ, επειδή δεν ανταποκρινόταν στα εμφανισιακά standards με τα οποία μας μεγαλώνουν και τα οποία πρέπει να έχει μια γυναίκα για να της ζητήσουμε ραντεβού».

«Με ρώτησε (η γυναίκα μου), τι είν' αυτά που λες;, και είπα πως υπήρχαν τόσες πολλές ενδιαφέρουσες γυναίκες τις οποίες δεν γνώρισα, επειδή είχα υποστεί πλύση εγκεφάλου», αναφέρει στη συνέντευξη του ο διάσημος ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα