“Ντου” από παντού στη Λαγκάρντ!

Μετά τις σαββατιάτικες προκλητικές δηλώσεις της κατά των Ελλήνων, αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ευρωπαίων να της τα πουν ένα… χεράκι.

“Ήρθε η ώρα να πληρώσετε: Μην περιμένετε συμπάθεια”. Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε η συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ το περασμένο Σάββατο στη Guardian, ασκώντας σκληρή κριτική στους Έλληνες και μέσα σε δύο μέρες όλη η Ευρώπη έχει στραφεί εναντίον της για τις δηλώσεις της.

Έτσι μετά το μαζικό “ντου” στη σελίδα της στο Facebook

(περισσότερα από 22.000 αγανακτισμένα μηνύματα δέχθηκε το profile της), τώρα ήταν η σειρά των ΜΜΕ να πάρουν τη σκυτάλη. Η Liberation θεωρεί ότι η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ “άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι”, ενώ η Figaro και η L´ Expansion μιλούν για “κονσέρτο” κριτικής και επικρίσεων. Μέχρι και η ίδια η Guardian, που φιλοξένησε τη συνέντευξη της Λαγκάρντ, της επιτίθεται, γράφοντας “Όχι μόνο η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα, αλλά πράγματι γνωρίζει καλύτερα. Όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ συμφώνησε σε αυτή την εφημερίδα το Σάββατο ότι η κρίση σε όλη την νότια Ευρώπη ήταν ‘ώρα αποπληρωμής’, αντέκρουσε τόσο την κοινή λογική όσο και τα δικά της επιχειρήματα”.

Αντίδραση είχαμε και από την εκπρόσωπο της Γαλλικής κυβέρνησης, Ναζάτ Μπελκασέμ, η οποία χαρακτήρισε τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ “απλοϊκή και χονδροειδή”. Άμεσα αντέδρασε και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου: “Με ποιό δικαίωμα μιλάει με αυτόν τον τρόπο στους Έλληνες”.

Διαβάστε ακόμα:

* Λέω να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, για να τελειώνουμε!

* Και το ντέρμπι συνεχίζεται…

* Στροφή από το ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα