Ο Alexis, ο Μάρτενς και ο Θέμος

γράφει ο Άγγελος Μόσχοβας

“Ο Αλέξης πέταξε με τις κλωτσιές γερμανό δημοσιογράφο από το γραφείο του” ήταν η είδηση που συγκλόνισε τα social media, το διεθνή Τύπο και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Με το – στραπατσαρισμένο από τόσα Μνημόνια -εθνικό φρόνημα αναπεπταμένο, δεκάδες άρθρα, τουίτς και αναλύσεις γράφτηκαν για να περιγράψουν την κίνηση με guts του Τσίπρα.

Μπαίνω να διαβάσω το ρεπορτάζ και τι να δω; Ο cool Alexis διέψευσε

– αφού αρχικά δε θυμόταν – φράση που όντως είχε πει στην προεκλογική συγκέντρωση το 2012 στην Ομόνοια.

(Στο σχετικό βίντεο η φράση ακούγεται καθαρά στο 3'.14'')

Μετά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξανέστη με την φράση “ημι-φασιστικό” που χρησιμοποίησε ο γερμανός δημοσιογράφος της FAZ για να περιγράψει το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

“Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται στη Βουλή και έχει μια διαφοροποιημένη δημοκρατική παρουσία στην πολιτική ζωή” αντέδρασε ο Τσίπρας στην ερώτηση για το φλέρτ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο δημοσιογράφος μετανόησε για την έκφραση του και ζήτησε γραπτώς συγνώμη Δικαίωμα του. Όμως, στη Βουλή εκπροσωπείται και η Χρυσή Αυγή. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσίπρας, θα είχε ίδια αντίδραση αν χαρακτήριζε κάποιος φασιστικό κόμμα το ναζιστικό μόρφωμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Επιπλέον, από πότε αρχηγός πολιτικού κόμματος, που αυτοχαρακτηρίζεται δημοκρατικό και αριστερό, χαρακτηρίζει μη αρεστές και παραπολιτικού τύπου τις ερωτήσεις δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν κακές ερωτήσεις, υπάρχουν κακές απαντήσεις.

Αν ο κ. Τσίπρας θέλει μόνο αρεστές ερωτήσεις, ας δίνει συνεντεύξεις μόνο στην “Αυγή”.

Και, τέλος, από πότε είναι ένδειξη “μαγκιάς”, “εθνικής υπερηφάνειας” και “αντισυστημισμού” η εκδίωξη ενός δημοσιογράφου από το γραφείο του ανθρώπου, ο οποίος μόλις πρόσφατα, φωτογραφιζόταν σκασμένος στα γέλια με (μάλλον... συστημικό) γνωστό εκδότη κυριακάτικης εφημερίδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του ομίλου; Είναι κακό να συναντά ένας υποψήφιος ή νυν πρωθυπουργός ή ακόμη και πολιτικός αρχηγός, τους εκδότες των μεγαλύτερων ΜΜΕ; Κατά την γνώμη μου όχι απλώς δεν είναι κακό, αλλά είναι και επιβεβλημένο. Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ενοχοποιούσε και κατήγγειλε συναντήσεις Πρωθυπουργών με μεγαλοεκδότες. Πρόσφατα, βέβαια, μόλις ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών με τους μεγαλοεκδότες – και καλώς.

Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή...

Keywords
Τυχαία Θέματα