Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει ψωμί με πατάτα, κολοκυθάκι και τσένταρ

Ψωμί που ήρθε από άλλη γεύση!

Αν έχεις βαρεθεί τα κλασσικά αρτοποιήματα, η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη υπόσχεται γευστικές απολαύσεις!

YΛΙΚΑ

500 γρ. πατάτες μίνι νέας εσοδείας500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 σακουλάκι μαγιά2 κολοκυθάκι φρέσκο100 γρ. τσένταρ τριμμένολίγα κλαδάκια θυμάρι180 - 200 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου2 κ. σούπας ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Όταν

οι πατάτες λίγο κρυώσουν τις μισές τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη, τρίβουμε το ένα κολοκυθάκι στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέτουμε το μισό τυρί και προσθέτουμε το μισό θυμάρι σε φύλλα. Ακολούθως προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε 180 - 200 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι 20Χ30 εκ. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πατάτες και το δεύτερο κολοκυθάκι και τα σκορπίζουμε από πάνω από τη ζύμη. Σκορπίζουμε και το τυρί, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα