Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκλογές!

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε προσφυγή στις κάλπες, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τη δημοκρατική τους ευθύνη. Καλούμε τους Έλληνες σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα.Είναι συνταγματική και πατριωτική ευθύνη. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή υπάρχει μόνο μια λύση

και είναι οι εκλογές», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε το σφυροκόπημα προς τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση με το που ξεκίνησε την ομιλία του, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. «Σήμερα το πρωί ο Σαμαράς μας εξήγησε για ποιο λόγο τέσσερις μήνες δεν διαπραγματεύτηκε. Γιατί η διαπραγμάτευση είναι τσαμπουκάς που θα μας οδήγουσε σε ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από την Ευρώπη» είπε και συνέχισε, «Ο ίδιος ήταν που λίγο καιρό πριν όσο ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχόταν επαναδιαπράγματυση του Μνημονίου. Τι έκανε έπαιζε την Ελλάδα στα ζάρια;».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο… «Ο κ. Σαμαράς έχει μετακινηθεί με τέτοια βιασύνη στο άλλο άκρο του χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ που δεν ακούει ούτε αυτά που είπε ο Σόιμπλε, ότι δηλδή η Εξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη στερείται κάθε βάσης. Ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έβαλε τέλος στο παραμύθι με τον κακό δράκο».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως οι κυβερνώντες «εκβιάζουν συνδέοντας την ψήφιση των σκληρών μέτρων με τα λεφτά που έχουν ήδη αποφασίσει να μας δώσουν».

Επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που είχε δηλώσει πως αν δεν πάρουμε τη δόση θα πάθουμε ασφυξία, απαντώντας πως «αν εννοούσε τους φίλους του τους τραπεζίτες και την τρικομματική κυβέρνηση τότε έχει δίκιο. Ο λαός είναι ήδη σε ασφυξία, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα τότε θα πεθάνουμε. Το ξέρουν αλλά το κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που χώρα οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία» και συνέχισε τονίζοντας πως «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η δόση θα δοθεί αλλά όχι για να σωθεί η Ελλάδα αλλά η ίδια η Ευρωζώνη. Γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει η Ευρώπη».

Κορυφώνοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση υπογράμμισε πως «το παραμύθι τελείωσε. Με τα ψέματα δεν μπορούν να εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό. Με το Μνημόνιο προσυπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, όπως ψευδόμενος μας είπε ο Σαμαράς».

Τόνισε δε, πως «η κυβέρνηση καταρρέει, ο άμμος στην κλεψύδρα της τελειώνει και πρέπει να φύγει για να μην συμπαρασύρει τη χώρα.. Η συγκυβέρνηση κυβερνά όχι ελέω λαού, αλλά ελέω των δανειστών, έχει επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η συγκυβέρνηση προστατεύει τους φίλους τους, είτε είναι καναλάρχες, είτε χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, είναι συμπεριλαμβάνονται σε λίστες, όπως αυτή της Λαγκάρντ και τιμωρεί τους αδύναμους».

Και συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος του «σκληρό ροκ» λέγοντας πως «υπογράφουν τη χρεωκοπία του λαού και στηρίζουν το σύστη

Keywords
Τυχαία Θέματα