Ο εφιάλτης της ημικρανίας… «χτυπά» Σαββατοκύριακο

19:07 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο πόνος της ημικρανίας είναι γνωστός σε όλους – ο έντονος πόνος ο οποίος επικεντρώνεται συνήθως στο μισό μερός του κεφαλιού και πολλές φορές συνοδεύεται από ναυτία, εμετούς και ευαισθησία στο φως και τον ήχο.

Παρακάτω παρατίθενται νέα στοιχεία ερευνών για τις ημικρανίες:

Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τα κρούσματα ημικρανίας. Επιστήμονες του νοσοκομείου John

Hopkins, ανέλυσαν δεδομένα από 4000 ενήλικες και συμπέραναν ότι οι περιοδικές ημικρανίες – αυτές που συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα 15 ημερών – ήταν περισσότερο πιθανό κατά 80% να συμβούν σε παχύσαρκα άτομα.

Υψηλότερα είναι τα ποσοστά κρουσμάτων ημικρανίες σε γυναίκες και μεσήλικες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Από τα στοιχεία προέκυψε επίσης, ότι οι κεραυνοί μπορεί να οδηγήσουν σε ημικρανίες. Ερευνητές απέδειξαν ότι περίπου 30% του ερευνώμενου δείγματος ήταν περισσότερο πιθανό να πάθουν ημικρανία τις μέρες κατά τις οποίες έπεσαν κεραυνοί σε απόσταση 25 μιλίων. Η εξήγηση βρίσκεται στη μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μέσω της ατμόσφαιρας.

Τέλος, οι ημικρανίες είναι πιθανότερο να εμφανιστούν στην αρχή του Σαββατοκύριακου ή την πρώτη μέρα των διακοπών, σύμφωνα με τις νέες έρευνες.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ημικρανίες δεν έχουν θεραπεία, αλλά μπορούν να καταπολεμηθούν με σωστή χρήση φαρμάκων ώστε να καταπραϋνθεί ο πόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα