Ο Ερντογάν έσπασε το iPad ακούγοντας το “συγγνώμη” του αντιπροέδρου του

20:44 5/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Έσπασε το iPad ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, όταν άκουσε τον αντιπρόεδρό του, Μπουλέντ Αρίντς, την Τρίτη, να ζητά “συγνώμη” για την αστυνομική βία που ασκήθηκε στα επεισόδια της Παρασκευής, εναντίον των διαδηλωτών την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν επιστρέφει την Πέμπτη από την περιοδεία του στην Αφρική και είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση πάνω του, παρακολουθούσε τις δηλώσεις του Αρίντς με το iPad

του και οργισμένος ξέσπασε σε αυτό.

Αξίζει να επισημάνουμε πως την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκαν 25 συλλήψεις χρηστών του Twitter στη Σμύρνη, με κατηγορίες πως υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα.

Από τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο πέφτει συνεχώς, όπως και το εθνικό νόμισμα, η τουρκική λίρα.

Στο πλαίσιο της εκτόνωσης της κρίσης, ο Μπουλέντ Αρίντς συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη κοινωνικών φορέων των οποίων η αρχική διαδήλωση στην Πλατεία Τακσίμ προκάλεσε τις πανεθνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι ακτιβιστές ζήτησαν την απελευθέρωση των διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί, αλλά και την απαγόρευση της χρήσης χημικών εναντίον διαδηλωτών, καθώς και την απόλυση των διοικητών της αστυνομίας στις πόλεις που έγινε χρήση υπερβολικής βίας σε βάρος διαδηλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα