Ο Καλαματιανός που έφερε τα… Εξάρχεια στη Μαδρίτη

Τα Εξάρχεια μετακόμισαν ..στην Μαδρίτη. Ο Μανώλης Χορευτάκης από την Καλαμάτα, αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα το 2011 και με την Ισπανίδα σύντροφό του μετακόμισαν μόνιμα στην Μαδρίτη. Εκεί έφτιαξε ένα κατάστημα με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και αποφάσισε να το ονομάσει «Εξάρχεια» από το την αγαπημένη του Αθηναϊκή πόλη.

Το μαγαζί στη γειτονιά Lavapies της Μαδρίτης έχει κερδίσει τις καρδιές των Ισπανών οι οποίοι έχουν αγαπήσει

τα ελληνικά προϊόντα και συρρέουν μανιακά να αγοράσουν ελιές, λάδι, παστέλια, παξιμάδια, σύκα, τυριά, τσάι από τον Ταΰγετο, ρίγανη και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ ο ιδιοκτήτης μαγειρεύει συχνά και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά.

Ωστόσο, ο δρόμος για τον κ. Χορευτάκης δεν ήταν στρωμένος με πέταλα. Μετακομίζοντας με την σύντροφό του Esther στην Μαδρίτη, δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά καθώς η κρίση είχε χτυπήσει και την μεσογειακή αυτή χώρα. Η κρίση όμως γεννά ιδέες και ο Καλαματιανός πήρε την απόφαση να ανοίξει με τις οικονομίες που είχε το μαγαζί.

Τα «Εxargia» (Εξάρχεια) με την σκληρή δουλειά και μεράκι του ιδιοκτήτη γρήγορα έγιναν ανάρπαστα στις καρδιές των Ισπανών οι οποίοι αρχικά διστακτικά αλλά πλέον μανιωδώς αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα