Ο καλύτερος μπακαλιάρος στα πιάτα τους! Τρία μαγαζιά για να φας την 25η Μαρτίου

Θεϊκή σκορδαλιά με πατάτα ή ψωμί, φρεσκοτηγανισμένος μπακαλιάρος, μεζέδες που θα σε κερδίσουν. Τρία μαγαζιά στην πόλη σε καλούν να απολαύσεις τα παραπάνω, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, συνοδεύοντας τα εδέσματά με καλό ουζάκι και τσίπουρο.

Δουράμπεης

Ένα από τα πλέον ιστορικά μαγαζιά του Πειραιά, στέκεται

στην είσοδο του Μικρολίμανου από το 1932. Έλληνες και ξένοι, όλοι έχουν περάσει από τα τραπέζια του για να γευτούν τα ολόφρεσκα και αριστοτεχνικά ψημένα ψάρια του από το Αιγαίο. Τιμήστε τον τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά (πατάτας) που «δένει» τέλεια με τις φρεσκοκομμένες υγιεινές σαλάτες του καταστήματος. (Info: Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, Τηλ. 2104122092)

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Από το κατώφλι του διάσημου αυτού «υπογείου», με έτος ιδρύσεως 1865, διάβηκαν γνωστές διασημότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής Αθήνας. Το περιβάλλον οικείο και η σπεσιαλιτέ πασίγνωστη ταυτισμένη πια με το όνομα του: «Μπακαλιαράκια»! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τον τηγανητό μπακαλιάρο, συνοδεία σπιτικής σκορδαλιάς, τις εκλεκτές ψητές σαρδέλες αλλά και τις γαρίδες λαδολέμονο. (Info: Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, Τηλ. 2103225084)

Τραβόλτα

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ο ναός των θαλασσινών και των εκλεκτών ψαρικών. Σήμερα, προτείνεται, με κλειστά μάτια, ο μοναδικός μπακαλιάρος από το καλύτερο φιλέτο Νορβηγίας, ο οποίος αλευρώνεται πριν μπει στο κουρκούτι. Η σκορδαλιά που τον συνοδεύει ξεχωρίζει, αφού φτιάχνεται από πατάτες αλεσμένες, σκόρδο και ελαιόλαδο. (Info: Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, Tηλ. 2105719222)

The post Ο καλύτερος μπακαλιάρος στα πιάτα τους! Τρία μαγαζιά για να φας την 25η Μαρτίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα