Ο Κασιδιάρης, η Αλίκη, η Μιμή και… τα χαστούκια [βίντεο]

Μπορεί τα αλλεπάλληλα χαστούκια που εισέπραξε η «άτακτη» Αλίκη Βουγιουκλάκη και οι συμμαθήτριές της στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» να προκάλεσαν άφθονο γέλιο στους θεατές το 1959, όταν και προβλήθηκε στους κινηματογράφους της Αθηνάς.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά, εν έτει 2013, το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στον εικονολήπτη που κρατά την κάμερα του Reuters δεν προκαλεί

το γέλιο κανενός. Ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε τις... επικοινωνιακές του ικανότητες οι οποίες για πολλοστή φορά ταυτίστηκαν με τη χρήση της μυικής του δύναμης.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη, η χρήση της βίας έχει γίνει και στο παρελθόν μέσο έκφρασης της «πολιτικής» του θέσης. Οι εκρήξεις του βουλευτή έχουν υπάρξει συχνές εντός και εκτός κοινοβουλίου, με το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, να αποτελεί θέμα συζήτησης για εβδομάδες.

Εξίσου «διάσημο» αλλά μικρότερης πολιτικής σημασίας- μολονότι η δράστης χρόνια μετά πολιτεύτηκε με το ΛΑΟΣ- ήταν και το χαστούκι που εισέπραξε η ανυποψίαστη Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου το 1997 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της «10 χρόνια και 54 ημέρες». Ηθική και φυσική αυτουργός της επίθεσης ήταν η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη, η οποία περίμενε υπομονετικά στη σειρά για ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου και όταν πλησίασε σε ικανοποιητική απόσταση το θύμα της, το αιφνιδίασε με ένα διπλό χαστούκι, που έμελλε να μείνει αξέχαστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα