Ο Μανώλης Συρίγος του New Dash μαγειρεύει μπιφτεκάκια γαλοπούλας με baby πατάτες

Ο Μανώλης Συρίγος είναι εδώ και 3 χρόνια μάγειρας στο New Dash στην Κηφισιά και εγκαινιάζει την παρουσία του στο KoolNews με μια συνταγή για τους λάτρεις της γαλοπούλας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

1 kg Κιμά από γαλοπούλα

3 Αυγά

150 gr Βούτυρο

200gr Παρμεζάνα

200 gr Φρυγανιά τριμμένη

1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 Κλωναράκι άνιθο

20 gr Τζίντζερ ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

1/2

kg Πατάτες baby

Ρίγανη

Πάπρικα

Σκόρδο σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιωνουμε το βουτυρο σε ενα τηγανι επειτα προσθετουμε το κρεμμμυδι,το τζιντζερ και τον ανιθο,τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεμμυδι και τα αφηνουμε να κρυωσουν.

Σε ενα μπωλ τοποθετουμε τον κιμα,τα αυγα, την παρμεζανα,την φρυγανια και το βουτυρο με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, αλατοπιερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.

Αφού ζεστάνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πλάθουμε τα μπιφτέκια των 200gr και τα σωτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, ύστερα τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε με την φλούδα σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Έπειτα, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο,ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και σερβίρουμε.

New Dash, Κηφισιά, Κολοκοτρώνη 10, 2108088796

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα