Ο Ομπάμα έκανε την αρχή και οι άλλοι… ακολούθησαν – Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί στο Twitter

11:35 8/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Στην εποχή όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει το νέο διαδραστικό μέσο, η σχέση των ηγετών με τους ψηφοφόρους περνά πλέον σε άλλο επίπεδο. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook είτε στο twitter για να επικοινωνήσουν τα μηνύματα που επιθυμούν στον κόσμο.

Γνωστή διεθνής εταιρεία δημοσίων

σχέσεων Burston-Masteller βάφτισε twittomacy (twitter-διπλωματία) το νέο είδος διπλωματίας που αναπτύσσεται με απίστευτη ταχύτητα και επιβάλλεται σε όλα τα άλλα μέσα επικοινωνίας που είχαμε συνηθίσει παλαιότερα.

Οι αναλυτές εξέτασαν 505 συνολικά λογαριασμούς κυβερνήσεων και ηγετών σε 153 χώρες-τον Ιούλιο του 2013- και διαπίστωσαν ότι πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των αρχηγών κρατών έχουν λογαριασμό στο twitter, ενώ τα δύο τρίτα (68%) έχουν συνδεθεί με τους ομολόγους τους.

Στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, "τουιτάρει" από τις 19 Οκτωβρίου 2009, δεν είναι ωστόσο πολύ ενεργός. Ακολουθεί το θεσμικό λογαριασμό @primeministerGR, όπως επίσης την ΟΝΝΕΔ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το δημοφιλέστερο tweet του είναι και μήνυμα "Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει" που αναρτήθηκε το 2009.

Ο ηγέτης με τους περισσότερους "ακόλουθους" είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπου ήταν αυτός που έκανε και την επανάσταση «επιβάλλοντας» με τον τρόπο του την νέα αυτή μορφή επικοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ακολουθούν πάνω από 33 εκατομμύρια "followers"ξεπερνώντας μάλιστα και μεγάλα διεθνή καλλιτεχνικά ονόματα.

Με τους περισσότερους «ακόλουθους»:

Μπαράκ Ομπάμα: 33.510.157 άτομα

Πάπας Φραγκίσκος: 7.200.332 άτομα

Λευκός Οίκος: 4.018.510 άτομα

Πρόεδρος Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ: 3.429.168 άτομα

Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 3.409.433 άτομα

Keywords
Τυχαία Θέματα