Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

«Καρέ» νικών στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε σήμερα ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην ακροτελεύτια αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής.

Μια νίκη που επιτρέπει στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να παραμένει έως τώρα μοναδική διώκτης του Ολυμπιακού, καθώς οι «πράσινοι» μείωσαν τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους»

στους τρεις βαθμούς, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έμεινε στους οκτώ βαθμούς, γνωρίζοντας την τρίτη φετινή ήττα του.

Η ομάδα της Ηπείρου ξεκίνησε με σκοπό να παίξει «στα ίσα» τον αντίπαλό της κι αυτό συνέβαλε σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό. Ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία στο 12΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ίλιτς πήρε την κεφαλιά, ο Στιλ απέκρουσε ασθενώς και στη συνέχεια χρειάστηκε να επέμβει με τα πόδια προ του Τσουκαλά για να εξαλείψει την απειλή.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Καρέλη, όταν ο επιθετικός των γηπεδούχων μετά την κάθετη πάσα του Ζέκα μπήκε στην περιοχή και σούταρε πολύ χλιαρά, ο Βελλίδης έκανε ανεπίτρεπτο λάθος για τερματοφύλακα που καλείται στην Εθνική ομάδα, αφού αντί να μπλοκάρει έχασε την μπάλα και ο Καρέλης άνοιξε το σκορ με δεύτερη προσπάθεια, με ένα γκολ - «προσφορά».

Στο 27΄ ο Ίλιτς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση κι ένα λεπτό αργότερα, από «πάτημα» του Καρέλη στον Αμπέντ ο παίκτης του Παναθηναϊκού γλίστρησε μόνος απέναντι στο τέρμα (!), σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

Σε ανάλογο ρυθμό κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στην επανάληψη, με τον Μπέριο να κάνει σωτήρια προβολή στο κοντινό σουτ του Πέτριτς στο 55΄, αλλά να υποπίπτει σε πέναλτι χτυπώντας με αγκωνιά τον Τελάντερ σε στατική φάση στο 59΄ και να δίνει την ευκαιρία στον Κροάτη επιθετικό να γράψει το 2-0 από τα 11 μέτρα στο 60΄.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίσει πέναλτι, όταν ο προωθημένος Μπέριος σούταρε προς την εστία του Στιλ στέλνοντας την μπάλα στο χέρι του Ταυλαρίδη και δίνοντας την ευκαιρία στον Τσάβες να μειώσει από την «άσπρη βούλα», σκοράροντας το δεύτερο φετινό τέρμα του, που ήταν το πρώτο που δέχθηκε φέτος στην έδρα της η αθηναϊκή ομάδα.

Ο Αργεντινός επιθετικός απείλησε μάλιστα με την ισοφάρισε στο 86ο λεπτό, όταν εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού δίνοντας την ευκαιρία στον Στιλ για μια ωραία απόκρουση, με την οποία ο Άγγλος τερματοφύλακας διαφύλαξε τη νίκη.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αμπέντ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σουτάροντας δυνατά και ψηλά στην κλειστή γωνία του Βελλίδη και σημειώνοντας το πρώτο γκολ του μετά την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

The post Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα