Ο πόλεμος Βορείων και Νοτίων επιστρέφει στο Κογκρέσο – Σιδηρούν παραπέτασμα το Obamacare

Μία από τις μεγαλύτερες απάτες της αμερικανικής ιστορίας είναι η παραδοχή ότι ο Εμφύλιος Πόλεμος έληξε το 1865, καθώς όπως φαίνεται ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα.Ο Εμφύλιος Πόλεμος συνεχίζει να είναι αρκετά εμφανής στη σημερινή Αμερική, με τα γεγονότα διακοπής των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, υποστηρίζει άρθρο στην αμερικανική ιστοσελίδα salon.com.

Σύμφωνα με το άρθρο, υπάρχουν αρκετοί σχολιαστές οι οποίοι θεωρούν ότι η διακοπή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα «τρελών» Ρεπουμπλικάνων του Tea Party

οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Μία τέτοια ερμηνεία αποδεικνύει το συνεχές και βαθύ πολιτικό χάσμα της Αμερικανικής κοινωνίας.

Ο πόλεμος ενάντια στο σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Obamacare από τους Ρεπουμπλικάνους έχει ερμηνευτεί ως αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση του Ομπάμα και σε ό,τι μεταφράζεται ως αμερικανική αριστερά. Οι Ρεπουμπλικάνοι μάχονται στο όνομα της «ελευθερίας» προσπαθώντας να εκδιώξουν τους φιλελεύθερους και δημοκρατικούς από το πολιτικό σκηνικό.

Με μπλε οι Πολιτείες που ψήφισαν Ομπάμα, με κόκκινο οι Πολιτείες που ψήφισαν Ρόμνεϊ. Οι σημαδεμένες πολιτείες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην επέκταση του προγράμματος υγείας.

Από την άλλη οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να ανοίξουν τις δομές και να δημιουργήσουν περισσότερα οικονομικά δικαιώματα για τους μη προνομιούχους, έτσι ώστε η εθνική οικονομία να ανθίσει στο μέλλον. Οι Ρεπουμπλικάνοι από τη μεριά τους θεωρούν ότι τέτοιου είδους επενδύσεις είναι αρνητικές για την οικονομία αλλά για τα συμφέροντα των Αμερικανών που πληρώνουν.

Παρόλα αυτά, η αμερικανική ιστοσελίδα επισημαίνει ότι στην ουσία, η διαμάχη στο Κογκρέσο αφορά το ποιος έχει τη δύναμη να καθορίζει την οικονομία. Το πραγματικό αντικείμενο της διαμάχης κρύβεται πίσω από τις προφάσεις της υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ελεύθερης αγοράς, καθώς το ζητούμενο είναι το ποιος έχει την οικονομική εξουσία στα χέρια του.

Οι πληγές του Εμφυλίου Πολέμου φαίνεται ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα και εμφανίζονται με κάθε διαμάχη στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό, ορίζοντας τις βάσεις γύρω από τις πολιτικές ταυτότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα