Ο… πολυτάλαντος κ. Fonseca: Πρώην αρχηγός κόμματος και υπουργός ο δικηγόρος που έστησε χιλιάδες offshore στον Παναμά [εικόνες]

14:54 5/4/2016 - Πηγή: KoolNews

«Δικηγόρος, συγγραφέας και ονειροπόλος». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τον εαυτό του ο Ramón Fonseca Mora που έστησε χιλιάδες offshore εταιρείες στον Παναμά.

Οι δύο πρώτες δραστηριότητες του επιβεβαιώνονται καθώς είναι δικηγόρος επικεφαλής του γραφείου Mossack Fonseca & Co και συγγραφέας αφού έχει δημοσιεύσει 10 μυθιστορήματα, ένα διήγημα και ένα θεατρικό έργο.

Γεννημένος το 1295 στο Ciudad του Παναμά, ο Mora

σπούδασε στη σχολή La Salle και εν συνεχεία ειδικεύτηκε στον επιχειρηματικό τομέα στο London School of Economics. Επίσης έκανε ένα σεμινάριο στο Cnuced (Σχολή ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη) στη Γενεύη και έπειτα έγινε σύμβουλος της εν λόγω σχολής από το 1977 ως το 1982. Το 1986 πήρε συνέταιρο στο γραφείο του τον Γερμανό Juergen Mossack.

Ο Ramón Fonseca Mora δημοσίευσε πολλά νομικά βιβλία ενώ το 1994 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα: «Ο Χορός των Πεταλούδων» που πήρε το βραβείο Antonio-Miró, το πιο έγκριτο του Παναμά. Το εν λόγω μυθιστόρημα μεταφράστηκε και στα γερμανικά το 2000.

Ο δικηγόρος-συγγραφέας υπήρξε και στέλεχος του εθνικιστικού, συντηρητικού και φιλοαμερικανικού κόμματος από το οποίο προέρχεται ο Χουάν Κάρλος Βαρέλα, πρόεδρος του Παναμά από το 2014. Τότε ο Mora έγινε πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Επικρατείας του νέου προέδρου του Παναμά. Παράμεινε στον υπουργικό θώκο έως τις 11 Μαρτίου 2016 αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο διαφθοράς της εταιρείας πετρελαίου της Βραζιλίας «Petrolão», στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

O Φονσέκα περιγράφει τον εαυτό του στο Twitter ως «δικηγόρο, συγγραφέα και ονειροπόλο»

O Φονσέκα και ο πρόεδρος του Παναμά Χουάν Κάρλος Βαρέλα

The post Ο… πολυτάλαντος κ. Fonseca: Πρώην αρχηγός κόμματος και υπουργός ο δικηγόρος που έστησε χιλιάδες offshore στον Παναμά [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα