Ο Ρόμνεϊ έπιασε τον Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις!

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του ο Ρόμνεϊ έκανε σοβαρές γκάφες σε θέματα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής (προσβάλλοντας το 47% των Αμερικανών που δεν θα του αποφέρουν υψηλά κέρδη μέσω του φορολογικού λόγω χαμηλών μισθών και συντάξεων). Κι όμως. Ένα τηλεοπτικό debate ήταν αρκετό για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στο Ισραήλ χαρακτήρισε “πρωτεύουσα” της χώρας την Ιερουσαλήμ και άφησε να εννοηθεί ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πολιτισμικά κατώτεροι λόγω της φτώχειας τους. Πηγαίνοντας στο Λονδίνο, εξόργισε τους Βρετανούς υπονοώντας ότι το Λονδίνο δεν ήταν

έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρόλα αυτά, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι έκλεισε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον απερχόμενο πρόεδρο. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup μάλιστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει και στους δύο ποσοστό 47% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε υποτονικός στη μεταξύ τους τηλεμαχία, έχασε το προβάδισμα των 4-6 μονάδων το οποίο διατηρούσε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα!

Μολονότι η δημοσκόπηση αυτή δεν προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, η σημαντική πτώση του Ομπάμα φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την αρνητική εκτίμηση της κοινής γνώμης για την επίδοσή του απέναντι στον Ρόμνεϊ. Χθεσινή δημοσκόπηση, του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos, έδινε ωστόσο στον Ομπάμα προβάδισμα δύο μονάδων απέναντι στον Ρόμνεϊ, 47% για τον πρώτο και 45% για τον δεύτερο.

Στο στρατηγείο των Δημοκρατικών ωστόσο εκτιμούν ότι μετά τις επόμενες δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψήφιων προέδρων ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποκτήσει ξανά ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ. Κι αυτό γιατί τα δύσκολα -τα της οικονομικής πολιτικής δηλαδή- πέρασαν για τον Ομπάμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα