Ο Σακελλαρίδης δηλώνει ότι δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα και ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή

15:35 7/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα «που θα στοχεύουν στο να αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού» και τα οποία δεν θα είναι νέο μνημόνιο, υπογράμμισε ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας ωστόσο πως τα 14 δισ. μετρα σε βάθος διετίας δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα καθώς και ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το δημοσιονομικό κενό θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Για τη συμφωνία με τους εταίρους είπε ότι εργαζόμαστε για το θετικό σενάριο και για τη

λύση με ένα μήνυμα απο το EUROGROUP που θα δώσει το πράσινο φως.

«Αυτή συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό. Αν τη Δευτέρα μπορεί να υπάρχει ενα κοινό ανακοινωθέν σεβόμενο αυτό το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις για μας θα ήταν το βέλτιστο», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία προφανώς και θα έρθει στη Βουλή.

Αν δεν πάρει δήλωση προόδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε τη θέση πως βασική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις της σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Για τις«κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε πως «επιβεβαιώνονται μέσα απο τη κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ», ενώ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό εξήγησε πως «αποτελούν κόκκινες γραμμές όχι απο κάποιο πείσμα, αλλά επειδή γνωρίζουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ευρωπαϊκό κεκτημένο και ο κ. Γιούνκερ υπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση και προφανώς για το συνταξιοδοτικό είναι ίδια η θέση μας».

Για την αξιολόγηση του προγράμματος τόνισε πως δεν είναι η Πέμπτη αξιολόγηση αλλά «η κυβέρνηση ήξερε ότι στο τέλος θα αξιολογηθεί με βάση αυτά που θα συμφωνηθούν και πάνω στην εφαρμογή τους».

Σε ερώτηση εάν το δημοψήφισμα είναι ακόμα στο τραπέζι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα οι εκλογές της 5ης Γενάρη. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση γιατί είναι σύμμαχος της.»

Ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία «θα περάσει απο την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις» συνέστησε στον κ. Λαπαβίτσα που με δηλώσεις του φέρνει το σενάριο της ρήξης, να περιμένει.

Το θέμα του χρέους απασχόλησε και σήμερα το briefing με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει απαντήσεις για το ποτέ θα ανοίξει «έχει τις δικές του πολιτικές προεκτάσεις, θέλουμε να το δούμε απο κοινού και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής πραγματικότητας. Είναι σαφή τα όρια και δεν θα ξεπεράσουμε τα όρια των κόκκινων γραμμών» είπε χαρακτηριστικά.

The post Ο Σακελλαρίδης δηλώνει ότι δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα και ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα