Ο Σαμαράς τα «βάζει» με τους συνεργάτες του – Δεν θέλει να ξαναδεί κομφούζιο τύπου Τζιτζικώστα

08:29 8/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Η διαχείριση της υπόθεσης «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» έχει αποβεί επιζήμια για τη ΝΔ, σε μια περίοδο που θα μπορούσε να αντλήσει πολιτικά οφέλη λόγω της υπόθεσης Καρυπίδη. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά την εξεύρεση υποψηφίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα, με στόχο να περιοριστεί η επικοινωνιακή ζημιά που έχει ήδη γίνει.

Ο κ. Σαμαράς

είχε επιχειρήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τονίζοντας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα πως η ΝΔ θα τον στηρίξει μόνο αν επέλεγε να κατέλθει υποψήφιος για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζιτζικώστας όμως παρέκαμψε τον Πρωθυπουργό και ανακοίνωσε ανεξάρτητα την υποψηφιότητά του. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα, ενώ είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με συγκεκριμένους συνεργάτες του, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το κομφούζιο που έχει προκληθεί.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει, εκτός από το να συγκαλεί καθημερινές συσκέψεις για το θέμα στο Μαξίμου, να βολιδοσκοπήσει και υποψηφίους, με στόχο να μην παρουσιάσει ξανά η ΝΔ την εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση. Από τη στιγμή που εμπλέκεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός πάντως, αναμένονται εξελίξεις σε ορισμένα μέτωπα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Είναι πάντως δεδομένες οι δυσκολίες, καθώς κεντρικά στελέχη αρνούνται την κάθοδό τους στον αυτοδιοικητικό στίβο, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν και οι διαθέσιμες επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα