Ο Σταύρος ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του Ποταμιού και διαλέγει -επιτέλους- πλευρά

Τις τελευταίες ημέρες το θέμα που κυριαρχεί στα ειδησεογραφικά γραφεία είναι το προσφυγικό και η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εντός και εκτός Ελλάδος. Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν κάθε φορά που ένα πρόβλημα προκύπτει.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσπαθήσει σήμερα να τραβήξει τα φώτα πάνω του. Εκμεταλλευόμενος την ικανότητα που αποκόμισε -ή αξιοποίησε- μέσω της τηλεοπτικής του πορείας, θα μαγνητίσει τα βλέμματα και αποκαλύψει σήμερα πολλά, που πολλοί περιμένουν, εδώ και πολύ καιρό.

Είναι κάτι παραπάνω

από αλήθεια πως το Ποτάμι έχει «στερέψει». Η δυναμική του πολύ πρόσφατου παρελθόντος μοιάζει ανάμνηση... δεκαετίας και πλέον το κόμμα βαδίζει σε ένα σχοινί το οποίο κοντεύει να κοπεί πετώντας το δημιούργημα που ήρθε πολλά υποσχόμενο να ταράξει τα νερά, εκτός Βουλής. Η ΜRB στην τελευταία της δημοσκόπηση του έδωσε 2,6%. Και όσο κι αν θέλεις να κατηγορήσεις τις κακές δημοσκοπικές εταιρείες που -όντως- πέφτουν έξω, η τελευταία επίδοση του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές ήταν ένα ισχυρό ράπισμα στον ελιτισμό που είχε αναπτύξει το κόμμα και τα στελέχη του.

Το τριήμερο συνέδριο θα μπορούσε να παρομοιαστεί με γάργαρο τρεχούμενο νερό που έρχεται ορμητικό για να φέρει κάθαρση σε ένα κόμμα με πολλά αν όχι προβλήματα, τουλάχιστον πολλές εσωκομματικές καχυποψίες. Το κλίμα δεν ήταν καλό εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr πολλά στελέχη είχαν ξεκινήσει να αποστασιοποιούνται και αυτό γιατί ενώ είχαν δώσει «ψυχή και σώμα» στην προσπάθεια τού Σταύρου Θεοδωράκη, αισθάνθηκαν προδομένοι όταν αυτός προτίμησε, προώθησε και ανέδειξε μετεγγραφές όπως ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Και ακολουθούσε η δημοσκοπική κάθοδος.

Τα κακώς κείμενα όμως είχαν και συνέχεια. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Κεντροαριστεράς και πρότεινε σύμπραξη εκ του μηδενός για όλα τα κόμματα του χώρου, ιδρυτικό συνέδριο, έναν πρόεδρο και αυτόν εκλεγμένο από την βάση. Για τα δεδομένα της αρτηριοσκληρωτικής παράταξης η πρόταση ήταν ρηξικέλευθη. Και ενώ πολλοί στην αρχή την αντιμετώπισαν θετικά, λίγες ώρες μετά προέκυψε το ζήτημα της προσωπικής επιβίωσης. Κι αν η Φώφη ήθελε να τους «καταπιεί» όλους και να τους εντάξει ουσιαστικά σε ένα αναβαπτισμένο ΠΑΣΟΚ;

Γι' αυτό και οι αντιδράσεις από Το Ποτάμι ήταν ποικίλες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως αναμενόταν δεν υπέδειξε σε κανέναν τι θα πει και πώς θα το πει, έτσι άφησε ελεύθερο το πεδίο προκειμένου να διαμορφωθεί και να δημιουργηθεί ένα κλίμα διαλόγου. Όλα αυτά μέχρι το συνέδριο. Σήμερα, θα μιλήσει και θα πει πράγματα που πολλοί περιμένουν.

Πέραν της ουσίας η οποία είναι τι πραγματικά θα κάνει το Ποτάμι σχετικά με την πρόταση της Γεννηματά, υπάρχει και μία άλλη έκφανση της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει για πρώτη φορά ιδεολογικό προσανατολισμό, κάτι που ήταν και ένα από τα βασικά προβλήματά του σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή τού κόμματος, Σπύρου Λυκούδη.

Όπως όλα δείχνουν ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση για ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, θέτοντας έναν βασικό όρο στην Φώτη Γεννηματά. «Όχι όρους». Με λίγα λόγια δηλαδή είναι ανοικτός στον διάλογο αλλά χωρίς κρυφές και φανερές προϋποθέσεις.
Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται εκτός αλλά εντός του Ποταμιού. Τα στρατόπεδα είναι ευδιάκριτα και είναι δύο. Η σύμπραξη και ιδεολογική συμπόρευση με την νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη -άποψη που υποστηρίζει σθεναρά ο Χάρης Θεοχάρης- ή η πλήρης ένταξη στα νερά της Κεντροαριστεράς -άποψη που υποστηρίζουν Λυκούδης Ψαριανός κλπ-;
Όλα στην φόρα λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο, και το κυριότερο;

Θα μάθουμε επιτέλους τι πραγματικά είναι το Ποτάμι.

The post Ο Σταύρος ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του Ποταμιού και διαλέγει -επιτέλους- πλευρά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα