Ο Στουρνάρας ανοίγει τον ασκό των… πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία

Την βούλησή του να ανοίξει τον δρόμο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικός Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας για το ζήτημα χθες.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «μελετώνται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα».

Τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν σταδιακή

μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία που σήμερα ανέρχεται στα 200.000 ευρώ ή την σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο που ενεργοποιήθηκε το 2009.

Στο δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρεται ότι αυτή η προοπτική προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ το οποίο και έφερε τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega χθες πάντως ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «Οι κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν», ενώ υπογράμμισε πως το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά που πληρώνεται το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και υπεραμύνθηκε του νέου φόρου, ο οποίος, όπως είπε, θα είναι δικαιότερος και θα περάσει από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπρόσθετες περικοπές μισθών, διαβεβαίωσε πάντως ο κ.Στουρνάρας.

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Το σενάριο άρσης της «απαγόρευσης» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με πρωτοστάτες τους Πάρη Κουκουλόπουλο, Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο και βουλευτές όπως Μιχάλη Κασσή και Θεοδώρα Τζακρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα