Ο σύζυγος της δολοφονημένης Εύας βγήκε για ψώνια!

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται με απόφαση δικαστηρίου ο ζάμπλουτος κληρονόμος του ιδρυτή της Tetra Pak Χανς Ράουζινγκ για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της γυναίκας του αλλά… προφανώς για ψώνια πάει.

Για πρώτη φορά μετά την μακάβρια ανακάλυψη του πτώματος της Εύας Ράουζινγκ -στη κρεβατοκάμαρα της υπερπολυτελούς έπαυλης όπου διέμενε με τον σύζυγό της- από τους αστυνομικούς, o Χανς Ράουζινγκ βγήκε από το νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και έκανε τα ψώνια του στο Λονδίνο.

Αξύριστος,

αδύνατος αλλά σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από την προηγούμενη δημόσια εμφάνισή του –λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της γυναίκας του- ο δισεκατομμυριούχος βγήκε για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες μετά τη σύλληψή του.

Μία από τις προϋποθέσεις για να μην προφυλακιστεί έως την έναρξη της δίκης ήταν η παραμονή στο νοσοκομείο και η αυστηρή επιτήρησή του καθότι είναι πολύ εύκολο για έναν άντρα της δικής του οικονομικής επιφάνειας να διαφύγει στο εξωτερικό. Σε αυτή τη βόλτα του, λοιπόν, στην οδό Edgware τον ακολουθούν διακριτικά οι επιμελητές που πληρώνουν οι Λονδρέζοι φορολογούμενοι…

Η υπόθεση παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Καταρχήν στον δισεκατομμυριούχο (ο οποίος προσέλαβε για δικηγόρο τον αδερφό του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Κάμερον) απαγγέλθηκε η κατηγορία της «παρεμπόδισης νόμιμης και αξιοπρεπούς ταφής» παρότι είχε αρχικά συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της γυναίκας με την οποία ήταν 21 χρόνοι παντρεμμένοι kaι απέκτησαν τέσσερα παιδιά. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα της στις 9 Ιουλίου όταν έπειτα από έρευνα που έκαναν στον Ράουζινγκ, ο οποίος οδηγούσε εκείνη την ημέρα στο Νότιο Λονδίνο υπό την επήρεια ναρκωτικών, εντόπισαν πολλά κλειστά γράμματα που είχαν ταχυδρομηθεί στη σύζυγό του. Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν έχει παραλάβει η Εύα τα γράμματα τους έλεγε μισόλογα και σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να κάνουν μια έρευνα στο σπίτι του με ένταλμα για αναζήτηση ναρκωτικών ουσιών.

Δεν περίμεναν, βέβαια, να βρουν την Εύα Ράουζινγκ, την πιο πλούσια γυναίκα της Βρετανίας και προσωπική φίλη του πρίγκηπα Καρόλου, νεκρή στο κρεβάτι της. Το επιβαρυντικό για τον Χανς –το οποίο προφανώς δεν λήφθηκε τελικά υπόψη- ήταν το γεγονός πως το δωμάτιο φρουρούσε η πιστή Φιλιππινέζα υπηρέτρια η οποία έκανε το παν για να μην μπουν μέσα οι αστυνομικοί. Στο δωμάτιο βρισκόταν το πτώμα της 48χρονης γυναίκας σε αποσύνθεση, κρυμμένο σε σακούλες σκουπιδιών, τυλιγμένο με μονωτική ταινία και «θαμμένο» κάτω από ένα βουνό ρούχων για να μην μυρίζει!

Οι αρχές εκτιμούν ότι το άψυχο κορμί της πλούσιας Αμερικανίδας βρισκόταν στο κρεβάτι για περισσότερο από δύο μήνες. Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση παραμένει μυστηριώδης διότι ούτε οι δεύτερες εξετάσεις των εργαστηρίων υπέδειξαν τα αίτια θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα