Ο Βαρουφάκης επιμένει για τη Στάη και παραθέτει άρθρο των New York Times

Επιμένει ο Γιάννης Βαρουφάκης ότι η Έλλη Στάη του είχε ζητήσει επίμονα να μην αναφέρει την λέξη χρεοκοπία αι ότι αποκλείστηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας απάντησε μέσω Twitter και αφιέρωσε «σε όσους λένε ότι δεν είχα μιλήσει για τον αποκλεισμό μου από την ΕΡΤ» σχετικό άρθρο των New York Times

τον Νοέμβριο του 2011 όπου μεταξύ άλλων Έλληνας αξιωματούχος -υπό καθεστώς ανωνυμίας- παραδέχεται ότι «οποιαδήποτε αναφορά στην αναδιάρθρωση χρέους ήταν ταμπού»,.

«Τον Φεβρουάριο του 2010 ο Γιάννης Βαρουφάκης, οικονομολόγος, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, πρότεινε δημόσια την χρεοκοπία της Ελλάδας και δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο Οικονομικών. Συνέχισε να διατυπώνει τις απόψεις του, με μετά από μια σχετική τηλεοπτική συζήτηση στο δημόσιο κανάλι, η παρουσία του στην κρατική τηλεόραση άρχισε να ξεθωριάζει» σημειώνει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας.

Παράλληλα το δημοσίευμα έχει και τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη όπου αναφέρει ότι δημοσιογράφους του είπε: «σας παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε την λέξη χρεοκοπία. Μου δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ξέσπασε κόντρα μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και της κ. Στάη με την τελευταία να τον κατηγορεί για «μπαρούφες» που μόνο στόχο έχουν την αυτοπροβολή του στις πιο κρίσιμες στιγμές της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα