Ο Βενιζέλος κάλεσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ – Ετοιμότητα ακόμη και για εκλογές

Σε κλίμα γενικευμένης έντασης μεταξύ κυβέρνησης-τροϊκανών-κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει από τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά τις πρόωρες εκλογές.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Ο προβληματισμός για τα νέα σκληρά μέτρα που επίκεινται (για παράδειγμα οι επόμενοι 12.500 υπάλληλοι του Δημοσίου που θα

ενταχθούν στην κινητικότητα για το 2014) και η πίεση που υφίστανται οι βουλευτές, είναι έντονος στη Χ. Τρικούπη.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών τους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος του για αποτίμηση του έργου τους και οδηγίες. «Απαιτώ δουλειά, συνέπεια και προσοχή» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος προειδοποιώντας πως «η περίοδος χάριτος τελειώνει και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να παράξει κυβερνητικό έργο για να το παρουσιάσει όταν θα έρθει η ώρα». Ευθεία αναφορά στον εκλογικό χρόνο δεν έγινε, ωστόσο άπαντες αντελήφθησαν ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί τους επόμενους λίγους μήνες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι οι βουλευτές πιέζονται από την κοινωνία ψηφίζοντας νομοσχέδια, αλλά και ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει παρουσιάσει κάμψη και ζήτησε «να αποκτήσει καλύτερη κινητικότητα και ψυχολογία». Επιπλέον ζήτησε από τους υπουργούς να ενημερώνουν τόσο τον ίδιο όσο και την επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου της Χ. Τρικούπη (Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης) για τις εξελίξεις σε επίπεδο κυβέρνησης και φυσικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο στόχος προφανής: Να μην αιφνιδιάζονται οι βουλευτές από τα νομοθετήματα ώστε να μην αιφνιδιάσουν με τη σειρά τους την κυβέρνηση που διαθέτει μόλις 155 βουλευτές.

Τα κυβερνητικά στελέχη παρουσίασαν το μέχρι τώρα έργο τους ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, της ΕΑΣ και στο θέμα των σχολείων. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος είπε ότι πρέπει "να τελειώνουμε γρήγορα με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων" ενώ παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο φάκελο με τον μεταναστευτικό κώδικα.

Επίσης άπαντες συμφώνησαν ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνει πιο λειτουργική η κυβέρνηση και προς τούτο θα υπάρξουν προτάσεις του κ. Βενιζέλου προς την ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα