«Όχι» σε οικουμενική κυβέρνηση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ την έκβαση της σύσκεψης των [πολιτικών αρχηγών, η οποία και κατέληξε σε αδιέξοδο. «Η Κυβέρνηση επιδίωξε την συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον λαό» αναφέρουν συγκεκριμένα.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν: «Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία στη Βουλή. Ταυτόχρονα

είναι αποφασισμένη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που έχει μπροστά της, να χαράξει και να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή με τη στήριξη της κοινωνίας».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει «με την στήριξη της κοινωνίας, που για πρώτη φορά βλέπει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή και να απαλλάξει τον τόπο από την διαπλοκή.

Στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που αποτελεί ορόσημο για την απομείωση του χρέους» σημειώνουν.

Για την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να ανταποκριθούν στο εγχείρημα στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης επισημαίνουν ότι η προσπάθεια να μην συγκληθεί ή και να υπονομευτεί η Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών, ήταν εμφανής αρκετές ημέρες πριν από την σύγκλησή της.

«Συγκεκριμένα συγκροτήματα ΜΜΕ προσπάθησαν να εμφανίσουν την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επιδίωξή του για συνεννόηση, μέσα από την σύγκληση της σύσκεψης, ως αδυναμία της κυβέρνησης να συνεχίσει και ως προεργασία για την συγκρότηση οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου που μια κυβέρνηση εκλεγμένη μόλις πριν από δύο μήνες, αμφισβητείται ως προς την σταθερότητά της. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός καλεί σε συνεννόηση για κρίσιμα εθνικά θέματα και η αντιπολίτευση υπονομεύει τόσο την συνεννόηση, όσο και την ίδια την Σύσκεψη, πριν αυτή διεξαχθεί».

The post «Όχι» σε οικουμενική κυβέρνηση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα