«Όχι» στο τζαμί στον Ελαιώνα λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

18:47 5/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Την αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση για δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος ζήτησε την ακύρωσή της από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Σεραφείμ, η απόφαση παραβιάζει το άρθρο 13 του Συντάγματος, που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, διότι όπως αναφέρει, προϋπόθεση για την κατασκευή του τζαμιού είναι να έχει ερευνηθεί πρωτίστως εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων

του Βοτανικού. Όπως υποστηρίζει ο Σεραφείμ, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη, μάλιστα, έθεσε εθνικό θέμα, αλλά και θέμα αποδόμησης της συνοχής της κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επεσήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος, ενώ ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι στην Ελλάδα, για τους Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού κατά της δημιουργίας τζαμιού -εκτός του Μητροπολίτη Πειραιώς – έχουν ταχθεί: ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού. Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.

Να σημειώσουμε ότι το Τζαμί (χωρητικότητας 750 ατόμων) θα στεγαστεί στο Κεντρικό Συνεργείο Αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του, η οποία θα καλυφθεί από το υπουργείου Παιδείας, θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα