Οι 10 πιο αποτυχημένες κριτικές

Πιστεύεις ότι υπήρξε ποτέ άνθρωπος που έγραψε κακή κριτική για ταινίες όπως “Ο Νόνός ΙΙ”, το “Matrix” ή το “Όσα παίρνει ο άνεμος”; Όχι; Για κοίτα καλύτερα.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Τι κι αν είσαι από τους μεγαλύτερους κριτικούς της 7ης τέχνης στον πλανήτη; Πάντα μπορείς να βρεθείς σε μια κακιά μέρα, να δεις μια ταινία από την άσχημή πλευρά της –έστω κι αν μετά σαρώσει στα Όσκαρ– και να μπεις στο τριπάκι να την κράξεις. Αλλά –γιατί πάντα υπάρχει ένα “αλλά” σε όλα αυτά– κάνε τον κόπο να ξαναδείς την ταινία. Ή απλά να ξαναδιαβάσεις την κριτική σου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην την

πατήσεις σαν τους κριτικούς από κάτω.

* Fight Club: “Όταν βλέπεις καλούς ηθοποιούς σε ένα πρότζεκτ όπως και αυτό αναρωτιέσαι αν υπογράψανε για να ρισκάρουν τις καριέρες τους” – Roger Ebert, Chicago Sun-Times.

* The Godfather II (Ο Νονός 2): “Οι διάλογοι της ταινίας ακούγονται συχνά σαν λεζάντες από καρτούν…” – Vincent Canby, New York Times.

* Seven: “Τόσο κομψό, μελετημένο και σκοτεινό που θυμίζει κάτι μεταξύ διαφημιστικού της Nike και ψευτοκουλτουριάρικης Πολωνικής ταινίας” – David Ansen, Newsweek.

* Lord of the rings: The return of the king (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του βασιλιά): “Μία ανισόρροπη ταινία με μπόλικα χασμουρητά” –  David Sterritt, Christian Science Monitor.

* Requiem for a dream (Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο): “Εάν αυτό είναι το σινεμά του μέλλοντος, προτιμώ να κάτσω σπίτι και να δω τηλεόραση” – Christopher Kelly, Fort Worth Star-Telegram.

* Trainspotting: “Γεμάτο με τελειωμένους τοξικομανείς, τόσο δυσάρεστο που ήλπιζα να πάρουν υπερβολική δόση ώστε να ξεφύγω από αυτό το βασανιστήριο” – Chuck O’Leary, Fantastica Daily.

* Gladiator (Ο Μονομάχος): “Είναι σχεδόν λες και ο Ρίντλεϊ Σκοτ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, να φτιάξει την χειρότερη ταινία όλων των εποχών” – Chuck Randolph, Matinee Magazine.

* Gone with the wind (Όσα παίρνει ο άνεμος): “Κακογραμμένο, σκέτη βαρεμάρα” – Arthur Schlesinger, The Atlantic.

* The Matrix: “Είναι εκπληκτικό πως τόσα λεφτά, ταλέντο, εφέ και φαντασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι τόσο ηλίθιο” – Bob Graham, San Francisco Chronicle.

* Inception: “Ένας τρόπος να διασώσουμε έστω λίγο χιούμορ από αυτή τη θανατηφόρα σαχλαμάρα, θα ήταν να αποκοιμηθούμε την ώρα που την βλέπουμε και να ονειρευτούμε ότι παρακολουθούμε μία καλύτερη ταινία. Δοκιμάστε το. Θα γλιτώσετε από τον πονοκέφαλο” – Kelly Vance, East Bay Express.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα καλύτερα remakes ever Vol.1

* Οι 20 ταινίες που με σημάδεψαν Vol.2

* Ακόμα 24 ώρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα