Οι 48 ώρες που τρομάζουν κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. – Τρία καυτά μέτωπα έρχονται μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η κυβέρνηση και το Σαββατοκύριακο που έρχεται αναμένεται να κρίνει καθώς έχει να αντιμετωπίσει μέσα σε λίγες ώρες τρία καυτά θέματα.

Το Σάββατο συμπληρώνονται 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και ήδη έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα το «κλίμα» μυρίζει μπαρούτι μετά την απεργία πείνας που πραγματοποιεί από τις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός , μετά την άρνηση της πολιτείας να ανταποκριθεί στο αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τα μαθήματα του στο Πανεπιστήμιο.

Στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο Γρηγορόπουλου, στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι θα εκδηλωθεί κύμα διαμαρτυρίας και για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και ήδη στην Κατεχάκη ετοιμάζουν επιχειρησιακό σχέδιο με την παρουσία στους δρόμους χιλιάδων αστυνομικών.

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό

Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για τον προϋπολογισμού του 2015. Τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας , με την ΓΣΕΕ να έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με την Τρόικα καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο , με τους δανειστές, όχι μόνο να μην βάζουν νερό στο κρασί τους αλλά και να προβάλουν παράλογες απαιτήσεις.

Η Ελληνική πλευρά επιχειρεί να πετύχει μία επιτάχυνση των ώστε να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogoup της επόμενης Δευτέρας. Πάντως οι δανειστές ζητούν τρία νέα μέτρα φωτιά που «καίνε» την κυβέρνηση καθώς ζητούν να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Τα μέτρα αυτά είναι:

Η κατάργηση της έκπτωσης στην έκτακτη εισφορά και την επαναφορά της στο 100%.Η αύξηση των φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά.Οι διορθώσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων

The post Οι 48 ώρες που τρομάζουν κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. – Τρία καυτά μέτωπα έρχονται μέσα στο Σαββατοκύριακο appeared first on KoolNews.

Keywords
νεα κυβερνηση, ερχονται, κυβερνηση, τρια, ωρες, νικος ρωμανος, εκτακτη εισφορα, αθηνα, απεργια, βουλη, ψηφοφορία, ΓΣΕΕ, παμε, τροικα, ελλαδα, νέα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αλλαγη ωρας, νικολετα ρωμανου, η φιλη της κορης μου, εισφορα αλληλεγγυης, φωτια, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, ρωμανου, αδεια, νεα μετρα, ωρα, αυξηση, εξαρχεια, ερχεται, ιδια, υποθεση, κυμα, κρασι, νερο, ομονοια, παμε, ποτα, ρυθμιση, σαββατο, συγκεντρωση, σχεδιο, τσιγαρα, χασμα, ψηφοφορία, κυριακη, ρωμανος, θεματα
Τυχαία Θέματα