Οι εκδιδόμενες και ο… Κωστής Στεφανόπουλος!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλιου της Νίτσας Λουλέ, «Κωστής Στεφανόπουλος – Ο μοναχικός πρόεδρος». Οι αφηγήσεις του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας στη συγγραφέα είναι αποκαλυπτικές και απεικονίζουν το πολιτικό σκηνικό διαφόρων περιόδων της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, υπό το πρίσμα του Αχαιού πολιτικού, αλλά και προσωπικά βιώματα .

Κάποιες από τις χαρακτηριστικές αφηγήσεις που περιέχει το βιβλίο είναι:

Η αποκάλυψη για τις εκδιδόμενες γυναίκες: «Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω… Στους χορούς

του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε «κατακούτελα». Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν. Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. Ήταν δύσκολο να «βγάλεις» κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις»!
Το άγνωστο περιστατικό στο σπίτι της Γιάνας Αγγελοπούλου το 2004:

«Η κυρία Αγγελοπούλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό. Στην είσοδο του σπιτιού είχε ένα μεγάλο πίνακα. «Τι είναι αυτή η αηδία; Δεν μου αρέσει καθόλου…» «Μα είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε…»».
Ποιο κόμμα ψήφιζε ο Κ.Στεφανόπουλος όταν και αποχώρησε από τη ΝΔ:

«Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.  Το πρόβλημα είναι τι θα ψηφίσουμε τώρα…»
Τι αποκαλύπτει για τον Κ.Μητσοτάκη:

«Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από την ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος… Αν έμενα μπορεί στην επόμενη αναμέτρηση να είχα γίνει αρχηγός κόμματος. Η πολιτική έχει τα ρίσκα της. Έπειτα η ΝΔ ήταν αλλιώς με τον Καραμανλή και αλλιώς με τον Μητσοτάκη. Όποιον παλιό κι αν ρωτήσεις θα σου το πει. Ο Καραμανλής ήταν ηγέτης…»
Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη του τηλεφώνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη:

«Όταν η 17 Νοέμβρη σκότωσε τον Μπακογιάννη, μιλήσαμε στην Βουλή όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Ο Μητσοτάκης με πήρε τηλέφωνο, να με ευχαριστήσει τάχα, και λέω «τάχα» γιατί σκοπός του ήταν να με ρωτήσει αν θέλω να γυρίσω πίσω στην ΝΔ. Του απάντησα αρνητικά και σταμάτησε πια κάθε επικοινωνία μεταξύ μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα