Οι Γερμανοί ξανάρχονται για διακοπές…

10:47 5/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Μπορεί οι Γερμανοί να δυσανασχετούν με την χείρα οικονομικής βοηθείας (…) στην Ελλάδα, ωστόσο τα στοιχεία των γερμανικών tour operators δείχνουν ότι προτιμούν την χώρα μας για τις διακοπές τους, περισσότερο από ποτέ.

Το 2014, ο αριθμός των γερμανικών κρατήσεων προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 17,2%, φέρνοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους στους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ο λόγος; Φυσικά οι χαμηλές

τιμές. Ο ήλιος και η θάλασσα κοστίζουν πολύ πιο φτηνά στην Ελλάδα από ότι την Ισπανία ή την Κύπρο, ακόμα και την γειτονική Τουρκία που τα τελευταία χρόνια είχε πάρει μεγάλο μερίδιο της πίτας της τουριστικής αγοράς. Έτσι, η αύξηση του γερμανικού τουριστικού ρεύματος προς την Ισπανία κυμάνθηκε στο 5,9%, προς την Ιταλία στο 5,1%, προς την Τουρκία μόλις στο 1,9%, ενώ η Κύπρος σημείωσε μια μείωση της τάξεως του 15,8% και η Αίγυπτος της τάξεως του 15,1%.

Μιλώντας στην DW, o, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας, Μίχαελ Φρέντσελ, εξήγησε ότι ο κυριότερος λόγος για την ελληνική επιτυχία είναι μια «ρεαλιστική» αναλογία τιμών και προσφερόμενων παροχών. « Στην περίπτωση της Μεσογείου, ο ανταγωνισμός είναι ανάμεσα στην Ισπανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο. Σχετικά με τις τιμές, η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί σωστά. Το γεγονός ότι παραδοσιακά η Ελλάδα ανήκει στους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών όπως επίσης και η σωστή αναλογία τιμών και προσφερόμενων παροχών είναι το μυστικό της επιτυχίας» δήλωσε ο κ. Φρέντσελ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου, πολλοί Γερμανοί αποθαρρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια να επισκεφτούν την Ελλάδα επίσης εξαιτίας των διαδηλώσεων, της πολιτικής αστάθειας αλλά και του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί από μερίδα του ελληνικού τύπου για την Γερμανία. Αυτό όμως φέτος έχει αλλάξει.

«Προς το παρόν, δεν έχω την εντύπωση ότι οι Γερμανοί οι τουρίστες επηρεάζονται από την παρούσα πολιτική διένεξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Σε τελική ανάλυση, ο λόγος που η Ελλάδα επέστρεψε είναι ότι έχει πολλούς φίλους. Για αυτούς η Ελλάδα είναι αναντικατάστατη. Θέλουν να πάνε εκεί, στα μικρά τους νησιά, στους Έλληνες τους που τους αγαπούν και οι οποίοι συνήθως τους συμπεριφέρονται φιλικά. Αν εξαιρέσουμε τις εχθρικές φωνές στα μίντια πριν από καιρό, οι Έλληνες είναι φιλογερμανοί. Αυτό αρέσει στους Γερμανούς όπως επίσης και το να κάθονται στο ταβερνάκι τους. Και επειδή αυτό είναι κάτι το μοναδικό για όσους αγαπούν την Ελλάδα, επιστρέφουν ξανά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

The post Οι Γερμανοί ξανάρχονται για διακοπές… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα