Οι ΗΠΑ ξοδεύουν 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ελληνικό γιαούρτι!

Η σχέση αγάπης μεταξύ των ΗΠΑ και του ελληνικού γιαουρτιού φτάνει σε ακραία επίπεδα. Πράγματι, ξοδεύουμε 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Packaged Facts που δημοσιεύθηκαν τον προηγούμενο μήνα – ένα συγκλονιστικό 50% περισσότερο από τον περασμένο χρόνο. Το 35% του συνολικού γιαουρτιού που αγοράζουμε σήμερα είναι ελληνικό, σε σύγκριση με το μόλις 1% του 2007.

Από την Joanne Chen

Ενδεχομένως βασισμένοι σε αυτήν την ξαφνική «τρέλα»,

οι διαφημιστές «κολλάνε» το ελληνικό γιαούρτι σχεδόν στα πάντα – από ζαχαρωτά και δημητριακά μέχρι κέικ και βούτυρο. Όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ωστόσο, τα «φωτοστέφανα» υγείας ακολουθούνται πάντοτε από καταστροφές. Το είδαμε με το νέκταρ αγαύης. Αμφότερα τα προϊόντα ήταν υγιεινά, ωστόσο η εμμονή των εταιρειών να τα σπρώχνουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στους καταναλωτές, οδήγησε (το νέκταρ) στην καταστροφή.

Δεν θα μου άρεσε να συμβεί το ίδιο και με το ελληνικό γιαούρτι. Αληθινοί παραγωγοί, όπως ο Michael Psilakis, ένας πρώτης γενιάς μετανάστης Έλληνας σεφ που ενέπνευσε εστιατόρια της Νέας Υόρκης, τονίζει ότι στην πραγματικότητα, το γιαούρτι που απολαμβάνουν στα αγροτικά χωριά της Ελλάδας είναι πλήρες σε λιπαρά και παράγεται από γάλα κατσίκας. Παρόλα αυτά, το αμερικανοποιημένο ελληνικό γιαούρτι, που παράγεται κυρίως από γάλα αγελάδας χαμηλό σε λιπαρά, είναι το ίδιο θρεπτικό και νόστιμο. Για να φτιάξεις ελληνικό γιαούρτι χρειάζεσαι δύο, ή και τέσσερις φορές περισσότερο γάλα από ότι για κανονικό γιαούρτι, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πλουσιότερο σε πρωτεΐνη και πολύ πιο απολαυστικό.

Το διαβάσαμε στο Time.com

Keywords
Τυχαία Θέματα