Οι Ισραηλινοί περικύκλωσαν το Estelle

Τουλάχιστον τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ βρίσκονται κοντά στο Estelle που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με σκοπό την αναχαίτισή του.

Λίγο έξω από τη Γάζα, το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε το φινλανδικό πλοίο Estelle, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών, ο οποίος είπε ότι τρία πολεμικά πλοία του Ισραήλ ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατά του Estelle, στο οποίο βρίσκονται πέντε Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

οι Διαμαντόπουλος και Κοδέλας.

Από τη πλευρά τους οι ακτιβιστές, με μηνύματα που ανέβαζαν στα social media, ανέφεραν ότι δέχθηκαν επίθεση και άντρες των ειδικών δυνάμεων, επιχείρησαν να ανέβουν στο πλοίο. Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγιση του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα