Οι κατά Γκρίλο «σπόνσορες του φασισμού»

Την ακροδεξιά πανστρατία στις ευρωεκλογές άλλοι την αντιμετωπίζουν με τρόμο κι άλλοι με ψυχραιμία. Το «Spiegel», για παράδειγμα, πιστεύει πως όσο κι αν αυξήσουν τη δύναμη τους τα συσπειρωμένα κόμματα της Λεπέν, του Βίλντερς και του Στράχε, δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις στην Ευρώπη. Μία ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος εξέφρασε το ιστολόγιό του ηγέτη της ιταλικής αντιπολίτευσης, Μπέπε Γκρίλο (www.beppegrillo.it). Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς μαζί τη, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει την προσοχή σας:

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

«Οι

οικονομικές ολιγαρχίες της Ευρώπης συμπλέουν με πρόθυμες ή διορισμένες από αυτές κυβερνήσεις. Η ΕΚΤ έχει πλέον τη δυνατότητα να επηρεάζει τη σύνθεση των υπουργικών συμβουλίων. Οι αλχημιστές των σπρεντ κηρύσσουν νέο πόλεμο κατά των «λαϊκισμών», που θέτουν υπό αμφισβήτηση μία οικονομική αρχιτεκτονική σχηματισμένη ερήμην των πολιτών, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο. Η φτώχεια και η ανεργία διογκώνονται στην Ευρώπη, μαζί με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση από την Αφρική και την Ανατολή.

Η Ελλάδα αφέθηκε να πεθάνει από τους «αδελφούς» Ευρωπαίους, θυσιασμένη στο βωμό των γαλλογερμανικών τραπεζών, που ήθελαν πίσω τα τοκογλυφικά τους. Αυτή η Ευρώπη δεν βασίζεται στην αλληλεγγύη. Ο φταίχτης πληρώνει μέχρις εσχάτων, ώσπου να αποστερηθεί τα κοινωνικά του αγαθά. Η Ευρώπη μετατρέπεται σε λοιμοκαθαρτήριο. Όποιος αρρωστήσει εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τι σόι Ευρώπη είναι αυτή; Μοιάζει με τις μαφιόζικες οργανώσεις που εκτελούν όποιον τους πηγαίνει κόντρα. Στην Ιταλία το δίδυμο Ναπολιτάνο-Λετα (σ.σ.: πρόεδρος και πρωθυπουργός) συνεχίζει αδιατάρακτα το έργο του αδιαφορώντας για τον κόσμο που καταρρέει γύρω του. Όλοι τους αδιαφορούν για το τέρας που αφυπνίζεται και που θα είναι αδύνατον να ξανακλείσουμε στο κλουβί του παρελθόντος αν δυναμώσει κι άλλο. Γι' αυτούς τους ψευτοδημοκράτες, που υπακούουν στις αγορές και όχι στο λαό τον οποίο διαρκώς απαξιώνουν, χτυπάει δυνατά η καμπάνα. Δυστυχώς, κινδυνεύει να χτυπήσει πένθιμα και για τη δημοκρατία. Εξαιτίας αυτών των αναίσχυντων ανεβαίνει ο φασισμός στην Ευρώπη...».

Το διαβάσαμε στον Ελεύθερο Τύπο

Keywords
Τυχαία Θέματα