Οι Κινέζοι γυρίζουν ταινία στη Σαντορίνη- Αναμένεται να σπάσει τα ταμεία

12:02 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Την Σαντορίνη επέλεξαν οι συντελεστές Κινεζικής παραγωγής για να γυρίσουν μέρος της ταινίας «Έρωτας στο Πεκίνο». Η ταινία που πρόκειται να προβληθεί όχι μονάχα στην Κίνα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο θα αποτελέσει τον ιδανικό πόλο έλξης τουριστών για το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 19 Ιουλίου στο νησί ενώ οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν ιδίοις όμμασι διάφορες σκηνές της ταινίας.

Ο κινέζος σκηνοθέτης, Chen Sicheng γυρίζοντας μια ρομαντική σκηνή στο Ημεροβίγλι, σε μια πισίνα που βλέπει την Καλντέρα από ψηλά, σταματά ξαφνικά

τους δύο πρωταγωνιστές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σηκώνουν το φόρεμα της ηθοποιού, ενώ τα αντικείμενα αρχίζουν να πέφτουν χαλώντας το ντεκόρ. Οι Tony Leung όμως και Carina Lau έχουν συνεπαρθεί από τους ήχους του ακορντεόν και μπουζουκιού και τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την διάθεσή τους. Μάλιστα ζητούν από έναν βοηθό της παραγωγής να τους τραβήξει μια φωτογραφία για να ανεβάσουν στο Weibo το αντίστοιχο κινεζικό Twitter.

Η φωτογραφία µε τον τίτλο «µελτέµι», κοινοποιείται στα 9.950.000 followers της ηθοποιού και σε δευτερόλεπτα συγκεντρώνει αµέτρητα σχόλια θαυµασµού.

Την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Wanda Media, θυγατρική ενός από τους µεγαλύτερους κινεζικούς επιχειρηµατικούς οµίλους, που δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους -real estate, τουρισµό, ψυχαγωγία- και έχει τζίρο της τάξεως των 23 δισ. δολαρίων το χρόνο. Το ελληνικό κομμάτι των γυρισμάτων έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας σε συνεργασία με την Boo Productions εταιρεία που γύρισε και τον «Κυνόδοντα».

Το Beijing Love Story είναι μια κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς που μετράει 30 δις. προβολές στο ίντερνετ από το 2012. Η πρεμιέρα, έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2014 ενώ το πλάνο διανομής περιλαμβάνει 50.000 προβολές σε 300 πόλεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Το σενάριο αφορά ένα παντρεµένο ζευγάρι από το Πεκίνο που προσπαθεί να αναθερµάνει τον έρωτά του ταξιδεύοντας µέχρι την Σαντορίνη.

Ο Tony Leung, πρωταγωνιστής και τέσσερις φορές βραβευµένος µε τα αντίστοιχα «Οσκαρ» του Χονγκ Κονγκ, αλλά και γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό κυρίως από το ρόλο του στον «Εραστή», του Ζαν Ζακ Ανό μιλώντας στην Σεμίνα Σαραντοπούλου, αναφέρι «Η Ελλάδα, από άποψη πολιτισµού, είναι η αρχή των πάντων. Από τη µυθολογία και τα αρχαία µέχρι τους Ολυµπιακούς Αγώνες, έχει τεράστιο ενδιαφέρον ως τόπος. Μόνο που η εικόνα που προβάλλει προς τα έξω εστιάζει πολύ στο κοµµάτι της ψυχαγωγίας και λιγότερο σε αυτό της ιστορίας. Όταν ήµουν µικρός, άκουγα ιστορίες για τους Σπαρτιάτες, τους θεούς του Ολύµπου, τον Οδυσσέα και την πιστή Πηνελόπη. ∆υσκολεύοµαι να πιστέψω ότι βρίσκοµαι εδώ, στη χώρα όπου ξεκίνησαν όλα».

Ζεστό χρήµα και θέσεις εργασίας

Ο κινηµατογραφικός χώρος στην Ελλάδα, τις καλές εποχές, απασχολούσε 15.000 άτοµα. Τώρα µε το ζόρι εργάζεται το 1/5. Τα γυρίσµατα ξένων ταινιών αποτελούν επενδύσεις µε πολλαπλά οφέλη: παράγουν δεκάδες θέσεις εργασίας, τονώνουν την τοπική οικονοµία και δηµιουργούν τουριστικό ρεύµα, επισηµαίνουν ο Αγγελος Βενέτης, διευθυντής της Boo Productions, και ο παραγωγός Ηρακλής Μαυροειδής. Το ποσό που «αφήνει» µια τέτοια ενέργεια ποικίλλει ανάλογα µε τη διάρκεια των γυρισµάτων, αλλά και το µπάτζετ. Π.χ. η γαλλική ταινία «Τίµα τη µητέρα σου και τη µητέρα σου», που γυρίστηκε για ένα µήνα στη Μήλο το 2011, άφησε στο νησί 1.300.000 ευρώ.

Το σινεµά ήταν ανέκαθεν ένα εξαιρετικό µέσο προώθησης κάθε τόπου. Η Σαντορίνη έγινε σε πολλούς ξένους γνωστή το 1982 από τους «Εραστές του καλοκαιριού», η Υδρα µε «Το παιδί και το δελφίνι», η Ρόδος µε τα «Κανόνια του Ναβαρόνε», η Κρήτη µε τον «Ζορµπά», ενώ τα σκηνικά του «Mamma Mia» στη Σκόπελο και του «Μαντολίνου του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά έµειναν ως αξιοθέατα. Και όµως, κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί ο «Μέγας Αλέξανδρος» γυρίστηκε στο Μαρόκο και η «Τροία» στη Μάλτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα