Οι Κινέζοι κατασκευάζουν σήραγγα 123 χιλιόμετρων κάτω από τη θάλασσα!

42 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδύσουν οι κινέζοι για την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σήραγγας στον κόσμο στην Κίνα! Η σήραγγα θα μειώσει την απόσταση μετάβασης από το ένα άκρο της στο άλλο κατά 620 μίλια.

Η σήραγγα αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο και θα κατασκευαστεί 123 χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα, ενώνοντας τις πόλεις Νταλιάν και Γιαντάι. Η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δηλώνει υπερήφανη για το νέο αυτό εγχείρημα, καθώς για μια ακόμη φορά αποτελεί πρωτοπόρο σε τέτοια ζητήματα.

Οι

δυο πόλεις που θα ενώσει το σπουδαίο αυτό έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας, που σημαίνει ότι δεν επελέγησαν τυχαία.

Κάθε μία από αυτές έχει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια κατοίκους, με την πόλη Νταλιάν να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Η κινεζική κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα κάνει απόσβεση του τεράστιου έργου που θα δαπανηθεί για την κατασκευή σε περίπου 14 χρόνια, καθώς τα ετήσια έσοδα από τα διόδια θα ανέρχονται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγάλο αυτό έργο θα «περάσει» τη μέχρι στιγμής μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο, αυτήν που ενώνει τα ιαπωνικά νησιά Χονσού και Χοκάιντο, μήκους 54 χιλιομέτρων. Η σήραγγα της Μάγχης έχει μήκος 51 χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα