Οι μουτζούρες και τα αποτυπώματα στα iPad γίνονται τέχνη [εικόνες]

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της επιτυχίας οποιασδήποτε μορφής τέχνης είναι η πρωτοτυπία και η ελεύθερη σκέψη. Φαίνεται πως δύο Αμερικανοί καλλιτέχνες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, καθώς εγκαινίασαν μία συλλογή, έργα της οποίας είναι οι μουτζούρες και τα δαχτυλικά αποτυπώματα που μένουν επάνω στα iPad.

Για κάθε πίνακα της συλλογής «Hieroglyphics», οι Άντρε Γούλερι από τη Νέα Υόρκη, και Βίκτορ Αμπιτζάουντι από το Τέξας άνοιξαν από μία εφαρμογή στα iPad

τους, όπως τα Mail, Angry Birds, Facebook, Twitter, Paper Toss και άλλα.

Χρησιμοποιώντας χαρτί από σατέν, οι δύο νεαροί καλλιτέχνες κατάφεραν να απορροφήσουν τα λαδωμένα αποτυπώματα που άφησαν στα iPad με τα δάχτυλά τους, μετατρέποντάς τα σε πρωτότυπα έργα τέχνης με ακρυλικές μπογιές.

Σκοπός τους, όπως λένε οι ίδιοι, είναι η απεικόνιση της άμεσης εξάρτησης του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο, όπως συμβαίνει σήμερα. Ο Γούλερι δηλώνει: «Καθώς ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα ολοένα και πιο ψηφιακό περιβάλλον, ο άνθρωπος απομακρύνεται σταδιακά από τον αναλογικό, χειροποίητο κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, το εναπομείναν ανθρώπινο στοιχείο στη ψηφιακή εμπειρία είναι η επαφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα