Οι ταινίες της εβδομάδας! Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις αθηναϊκές αίθουσες [βίντεο]

Μια εβδομάδα με ελληνικό ενδιαφέρον ξεκινά με το φιλμ του Δημήτρη Τζέτζα να ξεχωρίζει. Τα βλέμματα, βέβαια, τραβά και η νικήτρια ταινία στο Φεστιβάλ των Καννών, «Dheepan».

Dheepan

Ο Ζακ Οντιάρ σκηνοθετεί ένα κοινωνικό δράμα τα οποίο απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα των φετινών Κανών. Γυρισμένη σχεδόν αποκλειστικά σε ταμίλ (μία από τις 22 γλώσσες της Ινδίας ), η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς με τη λιτή κινηματογραφική της ακρίβεια.

Η ιστορία σχετίζεται

με τη ζωή τριών προσφύγων από τη Σρι Λάνκα στο Παρίσι ενώ προσπαθεί να μιλήσει για το σύγχρονο δυτικό παράδεισο, την έννοια του ξένου, το τίμημα της βίας και τη λυτρωτική ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας. Εντυπωσιακό το πρωταγωνιστικό τρίο, αποτελούμενο από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Τέλος Διαδρομής

Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι «Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace».

Διηγείται την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του RollingStone, Ντέιβιντ Λίπσκι (Τζέσι Άιζενμπεργκ) στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (Τζέισον Σίγκελ), αμέσως μετά την έκδοση του επικού βιβλίου του, «Infinite Jest» το 1996.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους.

Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι. Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.

Το Παραμύθι των Παραμυθιών

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν τρεις σπουδαίες γειτονικές αυτόνομες αυτοκρατορίες, η κάθε μια κι ένα ξεχωριστό Βασίλειο. Ένας εκ των βασιλέων ήταν ανεξέλεγκτα ηδυπαθής, ένας άλλος ζούσε αιχμάλωτος κάποιου ανεξέλεγκτου, άγριου ζώου, ενώ μια Βασίλισσα πνιγόταν από την ανεξέλεγκτη επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Περαστικές μάγισσες και μοιραίες νεράιδες, τρομακτικά τέρατα, δράκοι, αγγελιοφόροι του θανάτου και ακροβάτες συνθέτουν το φαντασιακό, οργασμικό σύμπαν του αριστοτέχνη Ματέο Γκαρόνε, δίνοντας ζωή στις περίφημες πολυδιαβασμένες ιστορίες του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε, που ενέπνευσαν τους αδελφούς Γκριμ.

Dan Georgakas: Επαναστάτης της Διασποράς

Η ταινία είναι μια συνέντευξη- ποταμός του Νταν Γεωργακά που με γλαφυρό τρόπο αναφέρεται στην προσωπική του ιστορία: πώς οι γονείς του και οι παππούδες του έφτασαν στην Αμερική, πως σπούδασε, πως ανδρώθηκε στην αυτοκινητούπολη του Ντιτρόιτ και πως ευαισθητοποιήθηκε για μια πολυετή σειρά ακτιβιστικών δραστηριοτήτων κατά του ρατσισμού και όχι μόνον.

The Republic

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημήτρης Τζέτζας παρουσιάζει μια αθηναϊκή περιπέτεια. Διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι κι επιχειρηματίες, trafficking κι εκμετάλλευση μεταναστών μπλέκονται στο κουβάρι μιας ξεπουλημένης χώρας, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο με την εκδίκηση.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Αχιλλέας (Προμηθέας Αλειφερόπουλος ) πληρώνεται από τον διαπλεκόμενο μεγαλο-δημοσιογράφο Μάριο Σφήκα (Τάκης Σπυριδάκης ) για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις. Όταν βρεθεί μπροστά σε κάτι που ξεπερνά τα όρια της ηθικής του, παραιτείται, οι συνέπειες όμως είναι αιματηρές.

Σύμπτωμα

Ένα χειμώνα σε ένα απομονωμένο νησί κάνει την εμφάνιση του ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του.

Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του. Παίζουν οι Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννης Νικολαίδης.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Γαλλικό animation με πρωταγωνιστές τα ακούραστα έντομα. Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικ-νικ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο φυλές μυρμηγκιών. Μία γενναία πασχαλίτσα θα βρεθεί στη μέση αυτής της μάχης. Θα βοηθήσει τα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των κόκκινων μυρμηγκιών.

The post Οι ταινίες της εβδομάδας! Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες στις αθηναϊκές αίθουσες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα