Οι… θεσμοί της ΝΔ ψηφίζουν Μεϊμαράκη – Περνάει το δικό του με συμφωνία Καραμανλή και Σαμαρά

Σε άμεσο δίλημμα ως προς το ζήτημα της ηγεσίας βρίσκεται η ΝΔ, μιας και ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκαλεί την Παρασκευή την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, φαινομενικά με αντικείμενο συζήτηση επί των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, πρακτικά όμως με αντικείμενο τον προσδιορισμό του χρόνου εκλογής της νέας ηγεσίας του κόμματος, με κάποια στελέχη να ζητούν άνοιγμα των διαδικασιών ακόμα και τώρα, ενώ τον ίδιο τον κύριο Μεϊμαράκη να φέρεται να προτιμά τη... μεταχρονολόγηση της διαδικασίας εκλογής

νέου προέδρου για τις αρχές του 2016.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Στη ΝΔ υπάρχουν αυτές τις στιγμές αντίρροπες απόψεις ως προς το πότε πρέπει να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, πλην όμως, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας Μεϊμαράκη με όλους τους κορυφαίους του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή μιας ανοιχτής διαφωνίας και να επιτευχθεί η εξεύρεση ενός κοινού modus operandi για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο Βαγγέλης βλέπει το τακτικό συνέδριο του 2016

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως δεν είναι τωρα η ώρα για να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και θα ήθελε να παραπεμφθούν οι εξελίξεις για το τακτικό συνέδριο της ΝΔ την άνοιξη του 2016.

Το αν θα είναι τότε υποψήφιος ο κύριος Μεϊμαράκης είναι ανοιχτό, με ορισμένους να εικοτολογούν πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πιθανό. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμούν πως τώρα δεν είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, συνεπώς δεν θα είχαν πρόβλημα με την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος έως το 2016.

Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε πως ο ίδιος δεν πιστεύει σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες όταν πρόκειται για ζητήματα εκλογής ηγεσίας, «δείχνοντας» πως η ψηφοφορία από μέλη του κόμματος μπορεί να μην είναι το μοντέλο που θα επιλεγεί όταν η ΝΔ οδηγηθεί σε διαδικασίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Με αυτή την άποψη θα μπορούσαν να συμπλεύσουν και ο κύριος Καραμανλής με τον κύριο Σαμαρά.

Ποιοι ζητούν καθαρές λύσεις τώρα

Πάντως, η πρόταση του κυρίου Μεϊμαράκη για παραπομπή των εσωκομματικών εξελίξεων το 2016 δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους κορυφαίους παράγοντες του κόμματος. Η συζήτηση που γίνεται μεταξύ τους συγκεφαλαιώνεται στο ότι δεν μπορεί να δοθεί λευκή επιταγή, καθώς μπορεί να μεσολαβήσουν εκλογές, όπου η ΝΔ θα συρρικνωθεί και άλλο ή και έτερες, απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Τόσο ο Μάκης Βορίδης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης των διαδικασιών εντός του επόμενου διμήνου. Πάντως, είναι κοινό μυστικό πως οι σχέσεις του εν λόγω ντουέτου με τον κύριο Μεϊμαράκη είναι ηλεκτρισμένες και αυτό το μαρτυρούν και στελέχη που συμμετείχαν στα άτυπα πολιτικά συμβούλια υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Επιπρόσθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε το ζήτημα να χρονίσει, καθώς εκτιμά πως μπορεί να επισυμβούν απρόβλεπτα γεγονότα στο άμεσο μέλλον, επομένως χρειάζεται καθαρό τοπίο στο εσωτερικό της ΝΔ. Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ διαφωνεί με την αλλαγή της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου, όπως το σκέφτεται ο κύριος Μεϊμαράκης.

Και η Ντόρα Μπακογιάννη επιθυμεί το θέμα να έχει κλείσει τους επόμενους μήνες και μάλιστα με την ίδια διαδικασία προσφυγής στη βάση, πλην όμως η ίδια δεν πρόκειται να μπει σε λογική προσωπικής σύγκρουσης με τον κύριο Μεϊμαράκη, όπως ενδεχομένως να γινόταν επί εποχής Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα τεθεί στην Πολιτική Επιτροπή, η οποία σε μεγάλο βαθμό ελεγχόταν από το σύστημα Σαμαρά το προηγούμενο διάστημα (έχουν επισυμβεί αλλαγές το τελευταίο διάστημα), με τον κύριο Μεϊμαράκη να είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, ώστε να μην «σέρνεται» η εσωκομματική εκκρεμότητα. Αν εν τέλει υπερισχύσει η άποψη για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την ηγεσία του κόμματος, η 30η Αυγούστου εμφανίζεται ως πιθανή ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, αλλιώς, αν υπερισχύσει η άποψη για εκλογή προέδρου από το τακτικό συνέδριο του 2016, η ΝΔ θα πορευτεί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη επικεφαλής ακόμα και αν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Οι… θεσμοί της ΝΔ ψηφίζουν Μεϊμαράκη – Περνάει το δικό του με συμφωνία Καραμανλή και Σαμαρά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα